Tuomioistuinvirasto

Uusi hallitus tunnistaa tuomioistuinlaitoksen tarpeet

Jaa
Valtiovarainministeriön ehdotus koskien valtiontalouden kehyspäätöstä vuosille 2024–2027 on julkaistu. Siinä osoitetaan tuomioistuinlaitokselle oikeudenhoidon resurssien varmistamiseksi lisärahoitusta 19,4 miljoonaa euroa teknisen kehyksen 2024–2027 mukaisesti.

Tuomioistuinviraston esitys ensi vuodelle oli 18 miljoonaa euroa suurempi kuin nyt ehdotuksessa esitetty rahoitus.

”Käytännössä tuomioistuinten jutturuuhkien purkamiseen tarkoitettu rahoitus on jäänyt valtiovarainministeriön ehdotuksessa huomioimatta”, ylijohtaja Riku Jaakkola toteaa.

”On tietysti myönteinen uutinen, että saamme lisärahoitusta ylipäätään, mutta jäämme edelleen jälkeen tarpeelliseksi arvioimastamme pysyvästä rahoituksesta”, Jaakkola jatkaa.

Tuomioistuinlaitoksen henkilöstötarvelaskelmiin perustuva arvio pysyvästä lisärahoituksen tarpeesta on 30 miljoonaa vuosittain. Tämän lisäksi on esitetty rahoitusta ruuhkien purkamiseksi kahdeksan miljoonaa euroa. Lisärahoituksella on mahdollista palkata lisää työvoimaa, mikä vähentää henkilöstön työkuormaa ja auttaa tavoitteessa lyhentää käsittelyaikoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuomioistuinviraston ylijohtaja Riku Jaakkola, p. 029 565 0513, riku.p.jaakkola@oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme