Fira

Fira rakentaa Hyökyvuoren pysäköintitalon Espoon kaupungille

Jaa

Rakennusalan palveluyhtiö Fira rakentaa Espoon kaupungille 362-paikkaisen pysäköintitalon Kivenlahden metroaseman läheisyyteen. Hyökyvuoren pysäköintilaitoksen rakentaminen aloitetaan loppusyksystä ja se valmistuu alueen asukkaiden käyttöön loppuvuodesta 2024. Hanke toteutetaan KVR-urakkana.

Hyökyvuoren pysäköintitalo palvelee valmistuttuaan lähialueen asunto-osakeyhtiöiden asukkaita. Pysäköintitaloon tulee 362 parkkipaikan lisäksi yhdeksän paikkaa liikuntaesteisille. Havainnekuva: Studio U2 Arkkitehdit Oy.
Hyökyvuoren pysäköintitalo palvelee valmistuttuaan lähialueen asunto-osakeyhtiöiden asukkaita. Pysäköintitaloon tulee 362 parkkipaikan lisäksi yhdeksän paikkaa liikuntaesteisille. Havainnekuva: Studio U2 Arkkitehdit Oy.

Osoitteeseen Merivirta 12 rakentuva betonielementtirakenteinen pysäköintitalo on viisikerroksinen, pääosin kylmä rakennus, jossa on 362 parkkipaikan lisäksi yhdeksän paikkaa liikuntaesteisille. Pysäköintitalon julkisivu on peltiä ja rakennus on kooltaan noin 10 000 bruttoneliötä. Pysäköintitalon tulevat käyttäjät ovat lähialueen asunto-osakeyhtiöiden asukkaita.

− Osana Kivenlahden keskuksen uudistumista nykyistä kenttäpysäköintiä sijoitetaan tilankäytöllisesti tehokkaampiin pysäköintitaloihin mahdollistamaan alueen kehittyminen. Nyt toteutettava katettu pysäköintirakennus edustaa modernia kaupunkipysäköintiä antaen käyttäjille sääsuojatut autopaikat, kertoo projektinjohtaja Kimmo Leivo Espoon kaupungin kaupunkiympäristön toimialalta.

Firan ratkaisukehityksen toimintamallin avulla hankkeelle varmistettiin kilpailukykyinen hinta ja optimaalinen toteutus. Ympäristönäkökohdat huomioidaan rakentamisen eri vaiheissa noudattaen Firan ympäristöjohtamisen prosessia. Kohteelle toteutetaan hiilijalanjälkilaskenta ja lisäksi tontilla sijaitsee suojeltavia puita.

− Kohdetta tulee rakentamaan Firan kokenut ja osaava tiimi. Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä ja siitä, että pääsemme tuomaan vankan osaamisemme hankkeeseen, toteaa Firan toimitilarakentamisen työpäällikkö Jyrki Latvala.

Firalla on pitkä kokemus pysäköintilaitosten suunnittelusta ja rakentamisesta. Kymmenen viime vuoden aikana Fira on rakentanut kaikkiaan 20 pysäköintitaloa ja rakenteilla on parhaillaan neljä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Fira

Jyrki Latvala, työpäällikkö, puh. 0400 792474, jyrki.latvala@fira.fi

Kuvat

Linkit

Fira on rakennusalan rohkea uudistaja. Maailma muuttuu koko ajan ja uskomme, että rakennusalan tulee muuttua sen mukana. Tavoitteenamme on tarjota ylivoimaista palvelurakentamista, jonka keskiössä on asiakas – sekä tietysti ihmiset, jotka tiloja käyttävät. Siksi kehitämme rakentamisen ja asumisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön sekä ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa. Olemme merkittävä rakentaja pääkaupunkiseudulla, ja liikevaihtomme oli 269 miljoonaa euroa vuonna 2022. Palvelualueitamme ovat asuntorakentaminen, toimitilarakentaminen, modernisointi sekä putkiremontit ja asuntokorjaukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fira

Yhteisöllisyydestään tunnettu Postipuisto tuo myös rakentajat yhteen – Postipuiston Kotipäivä esittelee aluetta laajasti toukokuun viimeisenä viikonloppuna17.5.2023 14:59:50 EEST | Tiedote

Helsingin Pohjois-Pasilaan, Keskuspuiston kupeeseen rakentuva Postipuiston asuinalue alkaa valmistua. Yhteisöllisyydestään tunnettu alue on saanut myös rakennusliikkeet ja rakennuttajat ideoimaan asuinalueen kehittämistä yhdessä. Sunnuntaina 28.5.2023 järjestetään Postipuiston Kotipäivä -tapahtuma, joka esittelee asuntojen lisäksi myös uutta asuinaluetta ja sen erityispiirteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme