Helsingin Vihreät ry

Helsinki edistää Sipoonkorven kansallispuiston laajentamista

Jaa
Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli 30.8. Amanda Pasasen ja Emma Karin (vihr.) aloitetta Sipoonkorven kansallispuiston laajentamisesta. Kaupunginvaltuuston päätöksellä Helsinki lähtee edistämään Sipoonkorven kansallispuiston laajentamista.

Aloitteessa esitetään, että kaupunki ryhtyy valmistelemaan Sipoonkorven kansallispuiston laajentamista etelään niin, että kansallispuistoon liitetään Östersundomin arvokkaat luontoalueet ja toteutetaan merellinen yhteys kansallispuistoon.

“Sipoonkorven eteläpuolella sijaitsevassa Östersundomissa on paljon arvokkaita luontoalueita, joita olisi perusteltua liittää osaksi kansallispuistoa. Luonnon kannalta olisi erityisen tärkeää säilyttää ekologisia yhteyksiä Sipoonkorven ja ranta-alueiden välillä”, Amanda Pasanen toteaa. 

Sipoonkorven kansallispuisto on yksi pääkaupunkiseudun merkittävimmistä metsäisistä luontokohteista. Pääkaupunkiseudun kansallispuistojen käyntimäärät ovat jo pitkään olleet kasvussa.

“Ihmiset kaipaavat kaupunkielämän vastapainoksi rauhoittumisen paikkoja ja luontoa ympärilleen. Kaupunkien kasvaessa kasvaa myös virkistyspaine viheralueille ja Sipoonkorven kaltaisten laajojen luontoalueiden merkitys pääkaupunkiseudun asukkaille kasvaa”, sanoo Emma Kari.

Östersundomiin laaditaan parhaillaan uutta osayleiskaava, jonka tarkoituksena on huomioida alueen ekologiset yhteydet aiempia suunnitelmia huolellisemmin. 

“Tästäkin näkökulmasta olisi perusteltua tarkastella Sipoonkorven kansallispuiston laajentamista”, huomauttaa Pasanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Vihreät ry
Mannerheimintie 15b A
00260 Helsinki

http://www.helsinginvihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Vihreät ry

Helsingin kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja valitaan keskiviikkona22.5.2023 15:37:34 EEST | Tiedote

Helsingin vihreä valtuustoryhmän valitsee keskiviikkona 24.5. klo 16 alkavassa ryhmäkokouksessa, ketä se esittää Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Lopullisen valinnan tekee kaupunginvaltuusto, mutta tehtävä on vihreiden. Kaksi vuotta kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toiminut Fatim Diarra luopuu tehtävästä kesällä. Diarra valittiin kansanedustajaksi kevään 2023 eduskuntavaaleissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme