Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Sovinto Keusoten palkkojen yhdenmukaistamisesta

Jaa

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, Julkisen alan unioni JAU ry, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö SOTE ry ovat päässeet sopuun Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Keusoten palkkojen yhdenmukaistamisesta ja sen aikataulusta. Keusoten hallitus hyväksyi sovinnon tiistaina 29.8.2023. 

Sovintosopimuksen kustannukset Keusotelle ovat noin 11 miljoonaa euroa vuoden 2023 aikana. Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä on yhdenmukaistanut palkkoja jo ennen sovintosopimuksen tekemistä 8 miljoonalla eurolla. 

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä perustettiin vuonna 2019, jolloin kuntayhtymä ryhtyi järjestämään useamman kaupungin ja kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut. Samalla kuntien henkilöstö siirtyi kuntayhtymän palvelukseen entisine, eri suuruisine palkkoineen. Kuntayhtymän henkilöstö siirtyi edelleen vuonna 2023 Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelukseen.

Sovinnon myötä Keusoten henkilöstön tehtäväkohtaiset palkat korotetaan vaativuustasojen korkeimpiin tehtäväkohtaisiin palkkoihin. Lisäksi henkilöstölle maksetaan kertakorvauksia. Keusote tiedottaa sovinnon tarkemmasta sisällöstä henkilöstölleen. 

Lisätiedot:

JAU ry/JHL ry: vastaava sopimusasiantuntija Marko Heikkinen puh. 040 713 0150
JAU ry/Jyty ry: työmarkkinajuristi Anniina Kannelsuo, puh. 020 789 3712
JUKO ry: neuvottelupäällikkö Jouni Vattulainen puh. 040 590 9049
KT: työmarkkinalakimies Mimosa Lith puh. 040 358 6225, työmarkkinalakimies Eeva Vesterbacka puh. 040 701 5507
Sote ry/Tehy ry: juristi Hanna Huotari puh. 09 5422 7000, neuvotteleva edunvalvonta-asiantuntija Heidi Laurila puh. 09 5422 7114
Sote ry/SuPer ry: juristi Riitta Saarikoski puh. 09 2727 9114

Avainsanat

Tietoa julkaisijasta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT on kunta- ja hyvinvointialan työnantajajärjestö ja työmarkkinakeskusjärjestö. Jäseniämme ovat kunnat, kuntayhtymät, hyvinvointialueet ja hyvinvointialueyhtymät sekä niiden omistamat yritykset.

Neuvottelemme alan työ- ja virkaehtosopimukset, kehitämme työelämää ja osallistumme lainvalmisteluun. Työmme on lakisääteistä, ja sitä tehdään virkavastuulla. Kunta- ja hyvinvointiala työllistää Suomessa joka viidennen palkansaajan. Tavoitteenamme on turvata suomalaisille laadukkaat hyvinvointipalvelut ja puolustaa veronmaksajien etua.

www.kt.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme