Commu

Välittämisen henki vahvistuu Isossakyrössä – Commu ja Isonkyrön kunta aloittavat yhteistyön

Jaa
Isonkyrön kunnan ja naapuriapusovellus Commun yhteistyön tavoitteena on vahvistaa yhteisöllisyyttä kunnassa ja edistää naapuriapua. Commu -sovellus mahdollistaa naapuriavun kysymisen ja tarjoamisen, mikä auttaa vahvistamaan Isonkyrön ainutlaatuista kökkähenkeä.
Isonkyrön kunta ottaa käyttöön Commu -sovelluksen yhteisöllisyyden edistämiseksi Isossakyrössä
Isonkyrön kunta ottaa käyttöön Commu -sovelluksen yhteisöllisyyden edistämiseksi Isossakyrössä

Isonkyrön kunnanjohtajan Tero Kankaanpään mukaan yhteistyö Commun kanssa auttaa varmistamaan, että Isokyrön ainutlaatuinen talkoohenki säilyy ja vahvistuu entisestään, tuoden yhä lähemmäksi toisiaan. Kunnan asukkailla on nyt käytettävissään moderni työkalu, joka helpottaa yhteisöllistä toimintaa. Isokyröläiset voivat nyt Commu -sovelluksen kautta auttaa esimerkiksi naapurin lemmikin hoidossa, tarjota juttuseuraa tai apukäsiä arjen askareisiin, kuten puusavottaan tai pihatalkoisiin. Apua voi myös pyytää itselleen. 

“Meillä Etelä-Pohjanmaalla talkoita kutsutaan kökäksi. Talkoot ovat kuuluneet kautta aikojen suomalaiseen kulttuuriin, mutta kaupungistumisen myötä ne ovat muuttuneet katoavaksi kansanperinteeksi”, Kankaanpää kertoo. “Kökkähenki elää edelleen vahvana Isossakyrössä ja tätä yhteisöllisyyden kokemusta haluamme vahvistaa Commun avulla.”

Yhteisöllisyydestä pito- ja vetovoimaa kuntaan

Commu -sovelluksen ovat rakentaneet tiimi nuoria yrittäjiä, joiden tavoitteena on madaltaa kynnystä pyytää ja antaa apua. Commu on kasvanut nopeasti Suomen suurimmaksi auttamisen alustaksi ja mahdollistanut jo yli 10,000 hyvää tekoa.

“Apu voi olla pieni tai suuri. Jokaisen avun tarve on tärkeä ja jokaisen avulla on merkitystä”, kertoo Karoliina Kauhanen, joka on yksi Commun perustajista. “Toivon, että tarjoamalla konkreettisen työkalun avun pyytämiseen ja antamiseen, voimme edistää yhteisöllisyyttä Isossakyrössä.”

Isokyrö on yksi ensimmäisistä kunnista Suomessa, joka tarjoaa asukkailleen mahdollisuuden yhteisölliseen toimintaan Commu -alustan kautta. Kauhasen mukaan yhteistyö on osoitus siitä, kuinka tärkeäksi yhteisöllisyys ja sen säilyttäminen koetaan Isossakyrössä ja kuinka se voi lisätä pito- ja vetovoimaa kuntaan.

Isossakyrössä toimii yli 120 rekisteröityä yhdistystä, jotka ovat tärkeitä yhteisöllisyyden rakentajia. Yhteistyöllä pyritään myös tekemään yhdistystoimintaa näkyvämmäksi kuntalaisille ja madaltaa kynnystä osallistua vapaaehtoistoimintaan. Myös yhdistykset voivat ilmoittaa auttamisen mahdollisuuksista Commussa.

“Yhteisöllisyytemme edistää osallisuutta ja akviivisuutta, aitoa ylpeyttä historiastamme ja kökköhengestämme”, Kankaanpää kertoo. “Yhteisöllisyytemme on isokyröläisyyttä parhaimmillaan!”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nina Herd
Hyvinvointijohtaja
Isokyrö
nina.herd@isokyro.fi
0503004628
https://isokyro.fi/


Karoliina Kauhanen
Perustaja
Auttamisen tori Commu
karoliina@commuapp.fi
0403614070


Commu on sovellus, joka ladataan älypuhelimille Google Play -kaupasta tai App Storesta. Latauksen jälkeen luodaan maksuton tili, jonka jälkeen sovelluksessa voi pyytää apua tai tarjoutua auttamaan lähialueensa ihmisiä. Sovelluksen kautta voi viestiä lähiyhteisön asukkaiden kanssa turvallisesti, eikä esimerkiksi Facebook -profiilia tai puhelinnumeroa tarvitse jakaa. Halutessaan Commussa voi vahvistaa henkilöllisyytensä pankkitunnistautumisella tai Mobiilivarmenteella, mikä vahvistaa asukkaiden keskinäistä luottamusta.


https://commuapp.fi/

Kuvat

Isonkyrön kunta ottaa käyttöön Commu -sovelluksen yhteisöllisyyden edistämiseksi Isossakyrössä
Isonkyrön kunta ottaa käyttöön Commu -sovelluksen yhteisöllisyyden edistämiseksi Isossakyrössä
Lataa
Isonkyrön kunta edistää kuuluisaa kökkähenkeä ja yhteisöllisyyttä auttamisen sovelluksen kanssa.
Isonkyrön kunta edistää kuuluisaa kökkähenkeä ja yhteisöllisyyttä auttamisen sovelluksen kanssa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Commu
CommuCommu on Suomen suurin auttamisen alusta, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan. Commussa yksityishenkilöt voivat auttaa ja pyytää apua naapurustoissaan ja luoda sosiaalisia turvaverkostoja helposti ja turvallisesti. Yhdistyksille Commu on työkalu vapaaehtoisten löytämiseen ja toiminnan organisointiin. Yrityksille Commu tarjoaa
helpon tavan saavuttaa sosiaalisen vastuullisuuden tavoitteet ja vahvistaa tiimejä, vapaaehtoistoiminnan kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

Karstula edistää yhteisöllisyyttä konkreettisin keinoin - kunta aloittaa yhteistyön kotimaisen auttamisen sovellus Commun kanssa12.9.2023 07:50:00 EEST | Tiedote

Karstulan kunta aloittaa yhtenä ensimmäisistä kunnista Suomessa strategisen yhteistyön Commu -sovelluksen kanssa kuntalaisten hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseksi. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa kuntalaisten välistä yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä helpottaa avun tarjoamista ja saamista kaikille kuntalaisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme