Puoli vuotta hyvinvointialueen toimintaa Keski-​Suomessa – tule kuulemaan miten on sujunut!

Jaa

Keski-Suomen hyvinvointialue on kesän 2023 aikana toteuttanut yhteistyössä Jyväskylän yliopiston hyvinvoinnin tutkimuksen yhteisön (JYU.Well) kanssa selvitystyön hyvinvointialueelle siirtymisen alkuvaiheesta. Kartoituksen tuloksia hyvinvointialueen asukkaiden, henkilökunnan ja palveluntarjoajien kokemuksista esitellään 05.09.2023 14.00–15.30. Jyväskylän yliopisto, Musica-rakennus 1.krs ja sekä Zoomissa https://jyufi.zoom.us/j/65888459565

Kokemuksia hyvinvointialueen toiminnasta on jo kartoitettu. (HYVAKS kuvapankki)
Kokemuksia hyvinvointialueen toiminnasta on jo kartoitettu. (HYVAKS kuvapankki)

Selvityksen tulokset tulevat hyvinvointialueen käyttöön toiminnan arvioimiseksi ja kehittämiseksi, mutta niitä esitellään myös kaikille kiinnostuneille. Kartoituksesta selviää muun muassa se, miten palveluiden uudistukset näkyvät niin asiakkaiden, henkilökunnan kuin palveluntarjoajien edustajien toiminnassa ja arjessa, kuinka saavutettaviksi uudet toimintamallit koetaan sekä se, millaiset muutosvaiheen haasteet yllättivät ja ovat edelleen akuutteja ennakoinnista huolimatta.

Kartoituksen aikana on kuultu niin työntekijä- kuin asiakaskuntaa sekä palveluntarjoajia koko Keski-Suomen hyvinvointialueelta ja tavoitettu noin 2000 henkilöä, puhelimitse, kasvokkain tai verkkokyselyn kautta. Kartoituksen kokonaisuus on raportissa jaettu lasten- ja nuorten palveluiden, työikäisten palveluiden, ikääntyneiden palveluiden sekä vammaispalveluiden osioihin.

Tervetuloa kuulemaan mikä hyvinvointialueella sujuu, mikä ei ja mikä on yllättänyt!

Kartoituksen toteutuksesta antavat lisätietoja:

Tiina Parkkila, tiina.t.parkkila@jyu.fi

Akseli Hiltunen, akseli.o.hiltunen@jyu.fi

Lisätietoja tilaisuudesta:

Eeva Harjula, JYU.Well, p. 050 5936 480, jyu.well@jyu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylään yhteiskäyttöinen infrastruktuuriympäristö kvanttiteknologioiden kehittämistä varten4.10.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Merkittävä uusi Business Finland rahoitus vauhdittaa suomalaisen kvanttiteknologian edistymistä. Jyväskylän yliopiston nanotiedekeskukseen rakennetaan infrastruktuuriympäristö kvanttiteknologia-alustojen tutkimista ja kehittämistä varten. Infrastruktuuri tulee olemaan avoin sekä julkiselle että yksityiselle tutkimukselle, ja käyttäjät tulevat olemaan niin yliopistotutkijoita kuin start-up yrityksiä. Kyseessä on Suomen ainoa avoimesti käytettävissä oleva infrastruktuuri, joka keskittyy erityisesti puolijohde-pohjaisiin kvanttiteknologioihin. Kansainvälisestikin yhteiskäyttöiset infrastruktuurit ovat vielä harvinaisuuksia.

Kotimaan turisti etsii rentoutumista – ja arjen matkustaminen on ajanvietettä4.10.2023 01:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisten kuluttajien liikkumiseen liittyviä arvoja, motiiveja ja asenteita sekä niissä tapahtuneita muutoksia selvitettiin Jyväskylän yliopiston Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen valtakunnallisesti edustavassa kyselytutkimuksessa (N=2000). Tutkimus toteutettiin Viitoskäytävä – Kumppanuudella kehittyvä kasvuvyöhyke- hankkeen toimeksiantona. Viitoskäytävän alue kattaa Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Kainuun, Koillismaan ja Itä-Lapin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme