Suomen riistakeskus – Keski-Suomi

Keski-Suomen riistakolmioiden kesälaskennassa ennätys

Jaa
Keski-Suomessa laskettiin heinä-elokuun taitteessa enemmän riistakolmioita kuin koskaan.

Ennen kesää 2023 suurin laskettujen riistakolmioiden määrä Keski-Suomessa oli 79 kolmiota. Päättyvänä kesänä kolmioita laskettiin 87. Vuoden 2022 saldo oli 75, joten nousua viime vuodesta oli peräti 12 kolmiota. Suuret kiitokset kaikille laskentoihin osallistuneille!

- Erityisen kunniamaininnan ansaitsevat Pihtiputaan ja Viitasaaren riistanhoitoyhdistykset, joiden alueella laskettiin käytännössä kaikki olemassa olevat kolmiot. Niiden alueella laskettiin yhteensä 16 kolmiota, mikä on 10 enemmän kuin edellisenä vuonna, Keski-Suomen riistapäällikkö Olli Kursula sanoo.

Suuri laskettujen kolmioiden määrä ei automaattisesti tarkoita pitkiä metsästysaikoja. Runsas kolmiomäärä parantaa laskentatulosten luotettavuutta ja tarkentaa tietoa alueellisten lintukantojen tilasta. Tämä mahdollistaa hyvinä vuosina pidemmät metsästysajat ilman, että kestävyys vaarantuu.

Keski-Suomen lintutiheydet ovat teerellä ja pyyllä edelleen alle laskentahistorian keskiarvon ja metso nousi nyt lähelle keskimääräistä. Pohjoisessa Keski-Suomessa teeren ja pyyn tilanne on hiukan muuta Keski-Suomea parempi, mutta sielläkin tiheydet ovat vain hieman laskentahistorian keskimääräistä korkeammat.

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt tuoreiden laskentatulosten perusteella metsäkanalintujen metsästysajat tulevalle syksylle. Metsästysajat löytyvät riista.fi- sivulta ja Metsästäjän verkkolehdestä metsastajalehti.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus – Keski-Suomi
Suomen riistakeskus – Keski-SuomiSuomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus – Keski-Suomi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme