Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto ja JYY juhlistavat jälleen Pridea JKL Pride –viikolla 4.–10.9.

Jaa

Jyväskylän Pride -viikkoa juhlitaan tänä vuonna syyskuun ensimmäisellä viikolla 4.-10.9.2023. Tapahtuman järjestää Jyväskylän SETA ry, ja teemana on tänä vuonna mielen ja kehon hyvinvointi.

Myös Jyväskylän yliopisto ja ylioppilaskunta JYY ovat jälleen mukana Pride-viikon juhlinnassa. Tapahtuman suojelijana toimii tänä vuonna yliopiston koulutuksesta vastaava vararehtori Marja-Leena Laakso.

”Minulle on suuri kunnia toimia tämän hienon juhlan ja ennen kaikkea tämän tärkeän asian suojelijana. Roolini suojelijana viestii siitä, että sekä henkilökohtaisesti että organisaationa puolustamme niitä arvoja, jota Pride edustaa. Jokaisen ihmisen ihmisarvo on loukkaamaton ja meidän tulee yksittäisinä ihmisinä ja organisaatioina toimia siten, että ihmisten yhdenvertaisuus ja tasa-arvoinen kohtelu sekä syrjimättömyys toteutuvat," Marja-Leena Laakso kertoo.

"Yliopiston tulee olla paikka, jossa jokaisella on tilaa ja oikeus olla ja ilmaista itseään sellaisena kuin on, ilman pelkoa syrjinnästä tai epäystävällisestä tai epäoikeudenmukaisesta kohtelusta. Jotta tähän päästään, on meidän sekä henkilökohtaisesti että opiskelu- ja työyhteisönä tarkasteltava omia toimiamme ja tekojamme rehellisesti ja puolustelematta. Vain avoimesti ja rakentavasti keskustelua käyden ja toinen toisiltamme oppien voimme rakentaa kaikille turvallista elämää ja oppimisympäristöjä”, Laakso toteaa.

JYYn hallituksen puheenjohtaja Konsta Tarnanen on samoilla linjoilla. "Ylioppilaskunta ja koko yliopistoyhteisö ovat sitoutuneita tekemään töitä sen eteen, että yhteisömme olisi turvallinen ja tasavertainen paikka kaikille. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden saavuttaminen vaatii aktiivista työtä ympäri vuoden, eikä pelkästään Pride-viikon aikana, ja onkin tärkeää, että koko yliopistoyhteisö on sitoutunut tähän yhteiseen tavoitteeseen”, Tarnanen toteaa.

Viikon täydeltä tapahtumaa

JKL Pride osuu tänä vuonna samalle viikolle yliopiston lukuvuoden avajaisfestivaali JYUnity Festin kanssa, mikä tarkoittaa viikon täydeltä monipuolista tapahtumaa.

Kampuksilla Pride-viikko näkyy perinteisesti jaossa olevien pinssien ja liputuksen merkeissä. JYU ja JYY järjestävät Pride-viikolla useita tapahtumia. Luvassa on muun muassa Sateenkaarevaa Speedfriendingia, keskustelutilaisuus Pride-viikon teemasta ja QUEER! -näyttely sekä keskisuomalaisten queer-taiteilijoiden pop up -myymälä Ilokivellä. Myös Jyväskylän SETAlla on ohjelmaa tapahtumaviikon täydeltä.

Viikko huipentuu lauantaina 9.9. Pride-kulkueeseen, johon JYU ja JYY osallistuvat yhteisessä osastossa. 

”Tervetuloa mukaan kulkueeseen, jossa marssimme tärkeän asian, ihmisarvon ja yhdenvertaisuuden puolesta, emme ketään emmekä mitään vastaan!” Laakso toivottaa.

Lisätietoja: 
Vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kansainvälinen mikroelektroniikan ja fotoniikan yhteistutkinto-ohjelma tarjoaa opiskelijoille varman työpaikan27.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Ensimmäiset Erasmus Mundus RADMEP (Radiation and its Effects on MicroElectronisc and Photonics Technologies) -ohjelman opiskelijat valmistuivat filosofian maistereiksi Jyväskylän yliopiston fysiikan laitokselta. RADMEP-ohjelma mahdollistaa työllistymisen mikroelektroniikan ja fotoniikan aloilla, jotka ovat mukana Euroopan unionin määrittelemällä kasvun mahdollistavien teknologisten alojen listalla. Melkein kaikki ohjelmasta valmistuneet ovat työllistyneet heti valmistumisen jälkeen.

Maahanmuuttaneille eväitä työhön ja opiskeluun maksuttomasta koulutuksesta26.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Koulutuksen tavoitteena on edistää korkeakoulutaustaisten ja -kelpoisten maahanmuuttaneiden tutkinto-opiskelijaksi hakemista tai omalle alalleen työllistymistä Suomessa. Vuoden pituinen maksuton koulutus yhdistää suomen kielen, akateemisten taitojen sekä oman alan sisältöjen opiskelun samaan pakettiin, samalla integroiden opiskelijaa suomalaiseen koulutusmaailmaan ja yhteiskuntaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme