Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Aluehallituksen päätöksiä: Aluehallitus hyväksyi tuotannon järjestämisen periaatteet

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus on kokouksessaan 29.8.23 hyväksynyt Keusoten tuotannon järjestämisen periaatteet. Periaatteet linjaavat, milloin strategiset palvelukokonaisuudet tuotetaan itse tai ostetaan palveluna. Periaatteet yhtenäistävät palvelutuotantoon liittyviä käytäntöjä ja ohjaavat kattavasti tuotantotapojen suunnittelua ja arviointia.

Lisäksi aluehallitus hyväksyi sopimuksen Keusoten palkkojen yhdenmukaistamisesta. Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, Julkisen alan unioni JAU ry, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö SOTE ry ovat päässeet sopuun Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Keusoten palkkojen yhdenmukaistamisesta ja sen aikataulusta.  

Sovinnon myötä Keusoten henkilöstön tehtäväkohtaiset palkat korotetaan vaativuustasojen korkeimpiin tehtäväkohtaisiin palkkoihin. Lisäksi henkilöstölle maksetaan kertakorvauksia. Sovintosopimuksen kustannukset Keusotelle ovat noin 11 miljoonaa euroa vuoden 2023 aikana. 

- Hallitus on tyytyväinen neuvottelujen lopputulokseen. Palkkojen harmonisointi on ollut pitkäjänteinen kehitystyö, jota on tehty yhdessä meidän aktiivisten pääluottamusmiesten kanssa. Nyt olemme kansallisesti ensimmäisiä hyvinvointialueita, joilla palkkaus on tasavertaista henkilöstön kesken, toteaa aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:040 315 2490

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme