Siltalan syyskuussa muun muassa Jukka Kajava, naisvankien kohtaloita ja Indonesian historiaa

Jaa

Hyvää syyskuuta, johon Siltalasta onkin tarjolla mitä mielenkiintoisin kattaus tietoa ja kaunoa!

TIETOKIRJAT

Hannu Harju on kirjoittanut  Jukka Kajavan elämäkerran KAJAVA – PELÄTTY, PARJATTU, PALVOTTU.  Aikansa suurimpiin kuuluneen kulttuurivaikuttajan elämä ja teot.

///Kirjan tiedotus- ja julkistamistilaisuus to 28.9. kello 16 Kansallisteatterin uudessa Willensaunan kahvilassa///

***

Rajua poliittista historiaa maailmalta on tarjolla belgialaisen David van Reybrouckin teoksessa REVOLUSI – INDONESIA JA MODERNIN MAAILMAN SYNTY.  Kirjan suomentaja on Sanna van Leeuwen.

///Kirjailija tulee vieraaksi Helsingin kirjamessuille 27. ja 28.10.///

***

Rajuja ihmiskohtaloita kotimaasta sisältää puolestaan Sonja Saarikosken teos NAISVANGIT. Millaiset polut johtavat telkien taakse?

***

Ja millainen oli Suomen suhde Francon oikeistodiktatuuriin? Siihen etsii vastausta Jussi Pakkasvirran kirja FRANCON KANSSA.

__________________________________________________________________________________

KOTIMAISTA KAUNOA

Janne Sarjan romaani RAKKAUDELLA, JAMI on riemastuttava ja lämminhenkinen kertomus ihmisestä, joka vain yrittää auttaa.

***

Syksyn esikoisteos on Juha Siitosen LAUPEUDENTYÖ. Se on romaani rikkinäisistä amerikkalaisista unelmista, sodasta ja piinatun sielun tuskasta.

__________________________________________________________________________________

KÄÄNNÖSKAUNOA

Syksyn käännetyn kaunokirjallisuuden suuri nimi on ranskalainen Guillaume Musso. Hän on ollut jo vuosia Ranskan suosituin kirjailija, jonka teoksia on myyty yli 11 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Nyt saadaan ensimmäinen suomenkielinen käännös hänen kirjoistaan. TYTTÖ JA YÖ on hyytävä ja superkoukuttava trilleri. Sen suomentaja on Anna Nurminen.

***

Hollantilaisen Herman Kochin uusi romaani KUNINGASHUONE on satiiri eräästä kuninkaalisesta perheestä. Se on uudenlaista Kochia, mutta kirjailijan psykologinen silmä on edelleen terävän armoton. Kirjan suomentaja on Mari Janatuinen.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Keskon historiateos Rohkea kauppajätti ilmestyy 5.12. – Tervetuloa media-aamiaiselle K-Kampukselle!21.11.2023 10:00:00 EET | Tiedote

ROHKEA KAUPPAJÄTTI – KESKON HISTORIA 1940–2022 -kirja ilmestyy tiistaina 5. joulukuuta. Tervetuloa silloin media-aamiaiselle kello 9.30–11.00 K-Kampukselle Helsingin Kalasatamaan (Työpajankatu 12). Rohkea kauppajätti on tarina Pohjois-Euroopan johtavasta kauppakonsernista ja yhdestä Suomen suurimmasta yrityksestä. Kesko on ollut jo yli 80 vuotta mukana suomalaisten elämässä ja on sitä myös vahvasti tänä päivänä. Historioitsija Anitra Komulaisen kirjoittama teos on myös mielenkiintoinen kuvaus kaupan alan historiasta ja kaupan toiminnasta tämän päivän Suomessa. Mediatilaisuudessa paikalla ja haastateltavissa ovat Keskon pääjohtaja Mikko Helander sekä kirjan kirjoittanut Anitra Komulainen. (Aamupalaa tarjolla kello 9.30 alkaen, tilaisuuden puheosuus alkaa kello 10.) *** Yst ilm tilaisuuteen: reetta@siltalapublishing.fi.

Kulttuurihistorioitsija David Van Reybrouck vieraana Helsingin kirjamessuilla Indonesia-teoksellaan18.10.2023 09:44:10 EEST | Tiedote

Kansainvälisesti arvostettu belgialainen kulttuurihistorioitsija David van Reybrouck vierailee Helsingin kirjamessuilla 27.–28.10. TIEDOTUSTILAISUUS hänen uusimmasta kirjastaan REVOLUSI – INDONESIA JA MODERNIN MAAILMAN SYNTY perjantaina 27.10. kello 13.45–14.15 Messukeskuksessa (tila 204). Van Reybrouckin MESSUESIINTYMINEN on lauantaina 28.10. kello 12.30–13.00 Kruununhaka-lavalla. Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt Reetta Ravi, reetta@siltalapublishing.fi, 0400 328 300.

Luonnontieteellisessä museossa näyttely maailman avainlajeista28.9.2023 14:52:08 EEST | Tiedote

Luonnontieteellisessä museossa Helsingissä avautuu 4. lokakuuta näyttely Korvaamattomat – näkymiä maailman avainlajeihin. Se pohjautuu Juha Kauppisen ja Janne Torisevan tänä syksynä ilmestyneen Korvaamattomat – Kertomuksia maailman avainlajeista -kirjan kuvitukseen ja tekstiin. Näyttely esittelee upein kuvin ja kertomuksin maapallon ekosysteemien keskeisinä pidettyjä lajeja, niin sanottuja avainlajeja, ja niiden lukemattomia ihmeellisiä suhteita muihin eliölajeihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme