Kustannusosakeyhtiö Otava

Professorin uutuuskirja piirtää tarkan kuvan nuoren Mauno Koiviston hurman vuosista 1960–1970

Jaa
Professori Tapio Bergholmin uutuuskirja “Kova Koivisto – Pankista pääministeriksi 1960–1970” kuvaa karismaattisen johtajan taivalta pääministeriksi.

Tapio Bergholmin uutuuskirja tarjoaa tuoreen tulkinnan Koivisto-ilmiöstä. 

Mauno Koivisto iski itsensä suomalaisten tietoisuuteen 1960-luvulla – pysyvästi. Hän oli omapäinen vallankäyttäjä, joka eteni urallaan kuin salama.  

Aloitteellinen työväenpankin johtaja vaikutti 1960-luvun alussa lähiörakentamiseen. Suorapuheisena valtiovarainministerinä Koivisto kohosi Rafael Paasion hallituksen (1966–1968) vaikutusvaltaisimmaksi jäseneksi. Heti seuraavaksi Koivisto valittiin tasavallan presidentti Urho Kekkosen tuella Suomen Pankin pääjohtajaksi ja yllättäen pääministeriksi.     

Koiviston karisma vahvistui vallasta. Pääministerinä (1968–1970) hän hurmasi ja keräsi mainetta jopa ulkomailla.  

 

KUTSU JULKISTAMISTILAISUUTEEN  

Median edustajat ovat tervetulleita kirjan julkistamistilaisuuteen, joka pidetään 22.9. klo 11.00 Kansallisarkiston vanhassa tutkijasalissa. 

Missä: Kansallisarkiston vanha tutkijasali, Rauhankatu 17, 00170 Helsinki 

Milloin: perjantaina 22.9. klo 11  

Ilmoittautumiset: https://forms.office.com/e/PteLsUk5V4 (tai sähköpostitse adele.couavoux@otava.fi)  

 

Professori Tapio Bergholm on historiantutkija ja Itä-Suomen yliopiston dosentti. Hän on tutkinut pitkään kuljetusalaa, työmarkkinoita ja ammattiyhdistysliikettä. Bergholmilta ilmestyi vuonna 2020 teos Kiihkeä Koivisto, joka oli elämäkertasarjan ensimmäinen osa. 

Kova Koivisto ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Panu Vauhkosen lukemana äänikirjana. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 22.9.  

 

Pdf-vedokset, haastattelupyynnöt sekä arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme