Docendo

Raimo Helminen kertoo upeasta urastaan kaukalossa ja elämästään sen ulkopuolella

Jaa

Tapani Salon kirjoittama elämäkerta kuvaa, kuinka Raimo Helminen nousi ainutlaatuisen kiekkouransa aikana pelaajien kunnioittamaksi ja fanien rakastamaksi lajilegendaksi.

Raipe – Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi -teos julkaistaan 13.9.2023.
Raipe – Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi -teos julkaistaan 13.9.2023.

Raipe oli avainroolissa, kun Leijonat voittivat ensimmäiset arvokisamitalinsa ja maailmanmestaruutensa. Kun Helminen laittoi hokkarit naulaan 44-vuotiaana, hänelle oli kertynyt enemmän maaotteluita kuin kenellekään toiselle miesjääkiekkoilijalle. Komea ura oli kuitenkin loppua jo paljon aiemmin dramaattiseen autokolariin Teemu Selänteen kanssa.  
 
Kirjassa ovat äänessä Raipen lisäksi hänen perheenjäsenensä, pelikaverinsa, valmentajansa ja ystävänsä. Raipe avaa myös elämänsä vähemmän tunnettuja puolia, kuten hevos- ja viiniharrastuksiaan.  
 
Nykyään Raipen rooli on vaihtunut pelaajasta valmentajaksi ja Tampereen Koikkarin pihajää moderneihin jäähalleihin. 
 
Kangasalla asuva Tapani Salo on kymmenissä arvokisoissa karaistunut pitkän linjan urheilutoimittaja ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut jääkiekosta kuudella vuosikymmenellä ja seurannut Raipen uraa B-junioreista lähtien. 

Tapani Salo: Raipe – Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi (Docendo 2023), sidottu, 299 sivua + kuvaliite. 

Arvostelukappaletiedustelut: 
tiedotus@docendo.fi – toimittaja, kysy ennakkoon kirjan sähköistä vedosta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Raipe – Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi julkaistaan 13.9.2023.
Raipe – Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi julkaistaan 13.9.2023.
Lataa
Lataa
Raimo Helminen ja Tapani Salo. KUVA: Harri Hinkka.
Raimo Helminen ja Tapani Salo. KUVA: Harri Hinkka.
Lataa

Lisätietoa julkaisijasta Docendo

Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Juho Ovaskan kirja Käänne – Suomen irtiotto Kremlistä Eurooppaan on avainteos maamme ulkopolitiikan ja poliittisen kulttuurin ymmärtämiseen sekä siihen, kuinka Mauno Koivisto johti Suomea 1982–199220.9.2023 02:00:00 EEST | Tiedote

Juho Ovaskan toukokuussa julkaistuun väitöstutkimukseen perustuva kirja Käänne – Suomen irtiotto Kremlistä Eurooppaan on Mauno Koivisto 100 vuotta -merkkivuoden tietoteos, joka kertoo, miten Suomi tasapainoili idän ja lännen välillä Mauno Koiviston presidenttikaudella. Se paljastaa vaikuttavat tekijät käänteeseen, jossa ulkopolitiikkamme suunta vaihtui Kremlin ja KGB:n syleilystä väljemmille vesille.

Pasi Patokallion muistelmat tuovat uutta tietoa siitä, miten Suomi päätyi luopumaan jalkaväkimiinoista, ja nostavat esille ydinaseiden roolin Ukrainan sodassa18.9.2023 09:53:00 EEST | Kutsu

Kokeneen diplomaatin Pasi Patokallion muistelmat Minä, aseet ja maailma ottavat terävästi kantaa ulkoministeriön toimintaan, kärkipoliitikkoihin sekä Suomen ja maailman tapahtumiin Kekkosen ajasta aina Ukrainan-sotaan asti. Asevalvontaan urallaan paneutunut Patokallio antaa lukijalle myös rautaisannoksen ajankohtaista ydinasetietoutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme