Korkein hallinto-oikeus

KHO on aloittanut saamelaiskäräjien vaaliluettelovalitusten käsittelyn

Jaa

Ensimmäiset valitukset saamelaiskäräjien hallituksen päätöksistä vuoden 2023 vaalien vaaliluetteloon hakeutuneiden oikaisuvaatimuksiin ovat saapuneet korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valituksia on tähän päivään mennessä saapunut 95.

Asioiden valmistelu korkeimmassa hallinto-oikeudessa on aloitettu välittömästi. Valmistelua jatketaan pyytämällä valituksista lausunto saamelaiskäräjien hallitukselta, minkä jälkeen valittajille varataan tilaisuus antaa vastaselitys.

Vuoden 2023 saamelaiskäräjien vaalit toimitetaan ajalla 4.9.–2.10.2023. Tämänhetkisen arvion mukaan korkeimpaan hallinto-oikeuteen saapuneet valitukset saadaan ratkaistua vasta vaalien jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Korkein hallinto-oikeus (KHO) käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. www.kho.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein hallinto-oikeus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme