Mastercard

Mastercardin syksyn Lighthouse FINITIV 2023 -kumppanuusohjelmaan viisi edistyksellistä finanssiteknologia-alan yritystä Suomesta

Jaa

Mastercardin Lighthouse FINITIV -ohjelma on käynnistynyt 11. kerran. Syksyn ohjelmassa mukana on 15 poikkeuksellista finanssiteknologia-alan startup-yritystä Ruotsista, Suomesta ja Liettuasta. Ohjelma pyrkii kasvattamaan ja tukemaan jo ennestään aktiivista ja kasvavaa startup-yhteisöä näissä maissa. Tällä kertaa painopistealueita ovat esimerkiksi taloudellinen lukutaito, verkkokaupan maksut, lohkoketjumaksut, petosten estäminen ja henkilökohtainen taloudenhoito. Mastercardin ohjelma tukee innovaatioita ja kumppanuuksia sekä vertikaalisesti sijoittajien, pankkien ja muiden yrityskumppaneiden kanssa että horisontaalisesti ohjelmaan osallistuvien startupien ja varhaisvaiheen kasvuyritysten kesken.

 

Mastercardin Lighthouse -ohjelman osallistujat syksyllä 2023:

Suomi

 • Starcart ratkaisee verkkokaupan ongelman siitä, miten ostaa tavaroita helposti ja halvalla. Se on kuin verkkokaupan Booking.com.
 • Narvi Payments tarjoaa pankkitoimintaa palveluna keskikokoisille kasvuyrityksille.
 • PayUp on mobiilisovellus laskujen hallintaan ja maksamiseen.
 • CHAOS on tekoälyyn perustuva hakualusta, josta saa ennusteita ja näkemyksiä liiketoimintaan.
 • Book Saloon tarjoaa kampaamo-ohjelmistoa palveluna kampaamo-, kauneus- ja hyvinvointialan yrityksille. Yritys on lisensoitu maksunvälittäjä ja maksunpalvelujen tarjoaja.

Ruotsi

 

 • Waya Finance & Technology on pilvipohjainen, päästä päähän -periaatteella toteutettu laskunhallinta-alusta, jota hallinnoidaan digitaalisesti ilman manuaalisia prosesseja, murto-osalla perinteisen järjestelmän kustannuksista.
 • Kwikk auttaa yrityksiä rakentamaan suoria kuluttajamyynnin kanavia (D2C) ja aloittamaan verkkomyynnin käden käänteessä.
 • Bits Technology suunnittelee dynaamisia käytön aloittamisen palveluja ja estää petoksia käyttämällä useita tietolähteitä tunnistamisen tukena.
 • Vaulter on maksuratkaisu, joka lisää luottamusta myyjien ja ostajien välillä säilyttämällä varoja toimitushetkeen asti.
 • Tjing The Wallet on lapsille tarkoitettu digitaalinen lompakko, joka edistää taloudellista lukutaitoa tekemällä rahasta ja taloudesta aidosti hauskaa.

 

Liettua

 • Fideum on taloustietojen kokoaja, joka auttaa vähittäis- ja instituutioasiakkaita hallitsemaan ja hallinnoimaan kaikkia varojaan yhdellä alustalla.
 • DappRadar auttaa käyttäjiä tekemään tietoon perustuvia päätöksiä lohkoketjua käyttävistä peleistä, NFT:istä, DeFi-palveluista ja metaverse-keräilyesineistä.
 • Torus on SaaS-älyalusta, joka auttaa korttimaksujen tarjoajia parantamaan kannattavuuttaan.
 • Spenfi on kattava menojen hallintasovellus, joka yksinkertaistaa talouden hallintaa.
 • Fundvest on ratkaisu pitkäaikaiseen varallisuuden hallintaan.

Ohjelmaan osallistuvat yritykset parantavat ja haastavat olemassa olevia tapoja toimia. Niiden ratkaisut vastaavat asiakkaiden muuttuviin vaatimuksiin ja odotuksiin. Mastercardin Lighthouse tekee töitä näiden organisaatioiden kanssa tarjotakseen asiakkaille, kauppiaille, pankeille ja yrityksille turvallisia ja huippumoderneja maksuratkaisuja. Vain yhteistyöllä on mahdollista rakentaa entistä avoimempi, verkostoituneempi ja kestävämpi taloudellinen ekosysteemi.

"Näiden finanssiteknologia-alan yritysten energia ja innovaatiot ovat hämmästyttäviä. Oli vaikeaa valita 15 yritystä kaikkien hakijoiden joukosta, mutta odotamme erittäin innoissamme yhteistyötä alan ja alueen lupaavimpien yritysten kanssa. Lighthouse FINITIVissä olemme sitoutuneet edistämään kumppanuuksia ja tekemään yhteistyötä näiden yritysten kanssa tuodaksemme uusia, turvallisia ja innovatiivisia maksuratkaisuja kuluttajille, kauppiaille, pankeille ja yrityksille. Tästä Mastercardin Lighthousessa on kyse."

– Mats Taraldsson, Mastercardin innovaation ja fintech- ja vaikuttavuusteknologian yhteistyön johtaja Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Mastercard Lighthouse on pysynyt yhtenä kilpailukykyisimmistä ohjelmista lajissaan startup-yrityksille ja varhaisille kasvuyrityksille Pohjoismaissa ja Baltiassa. Osana hakemustaan jokainen ehdokas on ehdottanut kumppanuusskenaarioita Mastercardin ja pankkikumppaneidemme kanssa. Esivalitut ehdokkaat esittelivät ratkaisunsa ja kumppanuusaikeensa ohjelman sidosryhmille ennen ohjelmaan pääsevien lopullista valintaa.

"Odotamme tapaavamme tiimit, jotka esittelivät meille työkalunsa ja palvelunsa tänä syksynä. Työpajat ohjelman osallistujien kanssa antavat mahdollisuuden kaivautua pintaa syvemmälle ja löytää molempia osapuolia hyödyttäviä kumppanuusmahdollisuuksia."

Marius Ribokas, innovaatiojohtaja finanssiteknologiakumppanuuksissa, SEB Baltics

Syksyn ohjelman aikana ohjelman osallistujat voivat yksi kerrallaan esitellä ratkaisunsa ja keskustella mahdollisista yhteistyöalueista Mastercardin, SEB:n, Swedbankin ja OP-ryhmän kanssa tapahtumien ja työpajojen sarjassa. Ohjelman aikana osallistujat esitellään myös sopiville sijoittajille Mastercard Lighthouse's Investor Circlestä, jossa käsittää yli 100 sijoittajaa Euroopasta, Isosta-Britanniasta ja Pohjois-Amerikasta. Lisäksi yritykset tapaavat kasvuneuvojia, kuten AWS, Fintech Mundi ja Invenio Growth, ja ohjelma helpottaa tapaamisia erilaisten Mastercardin sidosryhmien kanssa. Yritykset voivat esimerkiksi saata markkinointi- ja viestintätiimeiltä apua oman tarinansa ja viestiensä kirkastamiseen.

---

Mediayhteydet:
Vesa Valonen, Kaiku
vesa.valonen@kaiku.fi

Lighthouse FINITIV

Mastercard Mastercard Lighthouse-ohjelma on avoimen innovoinnin alusta, joka on suunniteltu vahvistamaan koko finanssialan ekosysteemiä. FINITIV on maksuton ohjelma, joka rakentaa kumppanuuksia finanssiteknologiayritysten, Mastercardin ja keskeisten Pohjoismaisten kumppaneiden välillä. Finanssiteknologia-alan startup-yritysten energia ja innovointikyky yhdistettynä suurten finanssialan yritysten vakauteen ja toimituskykyyn luo koko alaa vahvistavia kumppanuuksia. Jokaisessa viisi kuukautta kestävässä ohjelmassa järjestetään työpajoja viidelletoista yritykselle. Ohjelma yhdistää pankit, sijoittajat, neuvonantajat ja finanssiteknologia-alan yritykset etsimään kumppanuuksia avoimen innovoinnin avulla. www.mclighthouse.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mastercard

Mastercardin Lighthouse MASSIV -kumppanuusohjelmaan viisi teknologiayhtiötä Pohjoismaista ja Baltiasta7.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Mastercardin kumppanuusohjelma Lighthouse MASSIV pyrkii auttamaan miljardia ihmistä elämään nykyistä vauraampaa ja turvallisempaa elämää vuoteen 2025 mennessä. Syksyllä ohjelmassa on mukana viisi startup-yritystä, jotka keskittyvät kestävään kehitykseen ja sosiaaliseen vaikuttavuuteen. Suomesta mukana on Tespack. Toisin kuin muut yrityskiihdyttämöt Mastercard Lighthouse MASSIV on ilmainen. Sen painopiste on auttaa teknologiayrityksiä saavuttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteensa kumppanuuksien avulla. Tuomalla pohjoismaiset ja baltialaiset startupit yhteen suurten organisaatioiden kanssa ohjelma auttaa vastuullisia innovaattoreita saavuttamaan maailmanlaajuisen peiton ratkaisuilleen. Mastercard Lighthouse MASSIV on kilpailuohjelma startup-yrityksille. MASSIVin vuoden 2023 syksyn ohjelmassa on mukana yrityksiä Suomen lisäksi Virosta, Norjasta ja Tanskasta. Mastercard Lighthouse MASSIVissa syksyllä mukana: Tespack – Suomalainen Tespack on älykkäiden mikroverkkojen edelläkävijä, joka

Mastercard ottaa käyttöön digitaalisten tilausten hallintaratkaisun29.6.2023 09:00:13 EEST | Tiedote

Mastercard tarjoaa Subaioin kanssa yksinkertaisen ja turvallisen tavan tunnistaa ja peruuttaa toistuvat maksut pankkien luotettavien sovellusten ja verkkopalveluiden kautta. Kuluttajat tekevät nykyään erilaisia verkkotilauksia enemmän kuin koskaan ennen, olipa kyse sitten ruuan tilaamisesta tai vaikkapa suoratoistopalveluista. Pelkästään Yhdysvalloissa kuluttajilla on keskimäärin 12 media- ja viihdetilausta, ja milleniaaleilla keskiarvo on 17. Tilaustalous kukoistaa, ja sen arvon odotetaan nousevan 1,5 biljoonaan dollariin vuoteen 2025 mennessä. Kasvu tarkoittaa, että kuluttajien on yhä haastavampaa seurata - tai peruuttaa - monia toistuvia maksujaan. Jotta kuluttajilla olisi paremmat mahdollisuudet peruuttaa ei-toivottujen palveluiden tilauksensa, on Mastercard on aloittanut yhteistyön Subaion kanssa. Subaio on Mastercardin Start Path – ohjelmassa palkittu startup. Sen ratkaisu antaa kuluttajille näkymän tilauksiinsa ja toistuviin maksuihinsa digitaalisessa pankkialustassaan riippumat

Finanssiteknologian startup Econans voitti Mastercardin Lighthouse FINITIV -kumppanuusohjelman18.11.2022 17:30:00 EET | Tiedote

Ruotsalainen finanssiteknologiayritys Econans on tämän syksyn Mastercard Lighthouse FINITIV 2022 -ohjelman voittaja. Lighthouse FINITIV on avoin innovaatio-ohjelma finanssiteknologia-alan kumppanuuksien kasvattamiseksi Pohjoismaissa ja Baltiassa. Suomen-sarjan voittaja on FinanceKey ja Baltian-sarjan KWOTA. Tanskalainen vihreän teknologian yhtiö Klimate sai sijoittajapalkinnon. Mastercardin tämän syksyn Lighthouse FINITIV -ohjelman voittajaksi nousi ruotsalainen Econans, joka tarjoaa digitaalisia ilmasto- ja taloudellisen vastuun simulaatio- ja automaattineuvontapalveluja. Seuraavaksi Econons pyrkii pääsemään liiketoimintaideallaan mukaan Mastercardin globaaliin Start Path -startup-ohjelmaan. Mastercardin FINITIV-ohjelma kestää kolme kuukautta ja antaa pohjoismaisille ja baltialaisille finanssiteknologian startupeille mahdollisuuden yhteistyöhön Mastercardin ja SEB:n, Danske Bankin, DNB:n, Swedbankin ja OP Ryhmän kaltaisten suurien pohjoismaisten pankkien kanssa. Joka kevät ja syksy oh

Tanskalainen sosiaalisen vaikuttamisen startup-yritys EcoTree voitti Mastercard Lighthouse MASSIV -kumppanuusohjelman18.11.2022 17:30:00 EET | Tiedote

Yksinkertaisia ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja puun tai metsän omistajaksi ryhtymiseen tarjoava EcoTree on valittu Lighthouse MASSIV 2022 -kumppanuusohjelman syksyn ohjelmavoittajaksi. Mastercardin kumppanuusohjelman tarkoituksena on löytää huomispäivän yksisarviset ja auttaa niitä skaalaamaan toimintaansa. EcoTree palkittiin tänään Lighthouse-palkinnonjakotilaisuudessa Slushissa. EcoTree saa nyt jatkuvaa tukea Mastercardilta ja pääsee pitchaamaan Mastercardin maailmanlaajuisessa Start Path -startup-ohjelmassa. Tanskalainen luontopohjaisten ratkaisujen toimittaja Ecotree tarjoaa yrityksille ja yksityishenkilöille yksinkertaisen tavan edesauttaa uudelleenmetsittämistä ja luonnonsuojelua. EcoTree valikoitui voittajaksi, koska se keskittyy sekä yksityishenkilöiden että yritysten sitouttamiseen ilmastonmuutoksen ratkaisemiseen ja luonnon monimuotoisuuden lisäämiseen. Sen toiminta on hieno yhdistelmä sosiaalista vaikuttamista ja kestävän kehityksen edistämistä. EcoTree osoitti myö

Mastercard Economics Institute: Taloudellisessa paineessa kuluttajat asettavat elämykset ja välttämättömyydet etusijalle30.9.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Verkkokaupan päivittäistavaraostokset 70 % prosenttia korkeammalla tasolla kuin ennen pandemiaa.1 Kuluttajat varasivat kesällä 2022 15 % enemmän lentoja kuin vuonna 2019.2 Etätyötrendit vaikuttavat siihen, kuinka elämme ja missä käytämme rahamme – ”viikonloput” aikaistuvat. 30.9.2022 – Maailmantalous on aivan uudenlaisessa jatkuvasti muuttuvassa tilanteessa. Kuluttajien tekemät valinnat voivat auttaa paljastamaan, mihin suuntaan talous on kehittymässä. Mastercard Economics Instituten”Shifting Wallets” -raportin mukaan kuluttajat ympäri maailmaa pitävät tiukasti kiinni tottumuksistaan, jotka tekevät elämästä mukavaa tai antavat elämyksiä tai molempia. Viimeisimmässä Mastercard Economics Instituten raportissa käytetään ainutlaatuisia ja usein käytettyjä taloudellisia mittareita vastaamaan kolmeen kuluttajien rahankäyttöä koskevaan avainkysymykseen: mitä, missä ja milloin. Raportin keskeisiä havaintoja ovat: Mitä: Kun hintojen nousu pakottaa kuluttajat tasapainottelemaan pakollisten ja ha