Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki valmistelee Tennispalatsin myyntiä

Jaa
Kaupunki suunnittelee Tennispalatsin myyntiä tarjouskilpailun voittaneelle kiinteistöalan yhtiö Niam:ille. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 12. syyskuuta.
Tennispalatsissa toimii nykyisin elokuvateatteri ja museo. Kuva: Riku Pihlanto / Helsinki Partners
Tennispalatsissa toimii nykyisin elokuvateatteri ja museo. Kuva: Riku Pihlanto / Helsinki Partners

Tennispalatsille haettiin vuonna 2022 tarjouskilpailun kautta uutta omistajaa. Kaupan kohteena on kaupungin omistaman Kiinteistöosakeyhtiö Tennispalatsin koko osakekanta. Kilpailun voitti Niam tarjouksellaan 30 miljoonaa euroa. Tontin omistus säilyy kaupungilla, mutta uudella omistajalla on mahdollisuus ostaa myös tontti itselleen.

Kampin keskuksen vieressä sijaitseva Tennispalatsi rakennettiin vuonna 1937 autojen huoltohalliksi Helsingin olympialaisia varten, ja laajennuksen myötä se on toiminut muun muassa tavaratalona ja tenniskeskuksena. Rakennus on suojeltu sr-2 merkinnällä, eli sitä ei kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaana saa purkaa. Rakennuksen pinta-ala on yhteensä noin 18.500 m2.

Tennispalatsin suurin vuokralainen on Finnkino, jolla on kiinteistössä Suomen suurin elokuvakeskus 14 teatterisalilla ja yli 2.500 asiakaspaikalla. Tennispalatsin toinen pääkäyttäjä on Helsingin taidemuseo HAM, joka etsii parhaillaan uusia tiloja.

Niam on yksi pohjoismaiden suurimmista kiinteistönomistajista ja yhtiö on mukana esimerkiksi Makasiininrannan kehittämisessä.

”Olemme innoissamme tästä mahdollisuudesta ostaa kaupungin ehdottomiin maamerkkeihin kuuluva rakennus, joka on värikkään ja pitkän historiansa aikana muuntunut moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin” sanoo maajohtaja Antti Muilu Niamilta.

Tennispalatsin myynti toteuttaa osaltaan Helsingin toimitilastrategiaa, jonka mukaan kaupunki luopuu tiloista, joita se ei tarvitse omassa palvelutuotannossaan ja joiden omistamiseen ei liity muita strategisia syitä.

Kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyn jälkeen asia etenee kaupunginhallitukseen. Lopullisen päätöksen myynnistä tekee Helsingin kaupunginvaltuusto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilkka Aaltonen
Tiimipäällikkö
Maaomaisuuden kehittäminen ja tontit
Kaupunkiympäristön toimiala
ilkka.aaltonen@hel.fi
09 310 36441


Antti Muilu
Suomen maajohtaja, Niam Oy
antti.muilu@niam.com
040 749 8283

Kuvat

Tennispalatsissa toimii nykyisin elokuvateatteri ja museo. Kuva: Riku Pihlanto / Helsinki Partners
Tennispalatsissa toimii nykyisin elokuvateatteri ja museo. Kuva: Riku Pihlanto / Helsinki Partners
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 21.9.202321.9.2023 17:38:32 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 21.9.2023. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 5.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme