Hemsö

Hemsön osakkeenomistajilta miljardin Ruotsin kruunun pääomasijoitus

Jaa

Yhteiskuntakiinteistöomistaja Hemsön osakkeenomistajat tekevät 1,0 miljardin Ruotsin kruunun eli noin 84 miljoonan euron pääomasijoituksen yhtiöön. Sijoituksella vahvistetaan yhtiön pääomarakennetta ja rahoitetaan Hemsön investoinnit uusiin kestäviin kouluihin ja hoivakoteihin.

Pääoma lisätään vuoden 2023 kolmannen neljänneksen aikana.

”Vahvemman pääomarakenteemme ja likviditeettiasemamme avulla voimme jatkossakin tukea julkista sektoria, kun uuden sosiaalisen infrastruktuurin tarve kasvaa”, sanoo Hemsön varatoimitusjohtaja ja talousjohtaja Rutger Källén.

Tämän vuoden pääomasijoitus mukaan lukien Hemsön omistajat ovat vuodesta 2019 lähtien sijoittaneet pääomaa 4,0 miljardia Ruotsin kruunua.

”Sijoitukset ovat mahdollistaneet investoinnit pääasiassa koulujen ja hoivakotien uudisrakentamiseen. Pelkästään tänä vuonna olemme saaneet valmiiksi 500 uutta hoivakotipaikkaa ja 3 000 uutta koulupaikkaa. Se ei olisi onnistunut ilman omistajiemme vahvaa ja pitkäjänteistä tukea”, Källén sanoo.

Hemsö on johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Yhtiö on erikoistunut hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöihin. Suomessa Hemsö omistaa yli 80 kiinteistöä, muiden muassa Helsingin oikeustalon, Paavolan kampuksen kiinteistöt Lahdessa sekä uudet paloasemat Oulussa ja Lappeenrannassa.

Yhteyshenkilöt

Rutger Källén
talousjohtaja, varatoimitusjohtaja
p. +46 8 501 170 35
rutger.kallen@hemso.se

Jarkko Leinonen
maajohtaja
p. 0400 150 841
jarkko.leinonen@hemso.se

Hemsö on johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsö on erikoistunut hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen omistamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen kestävällä tavalla. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 7,5 miljardia euroa. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle luottoluokituksen A- maaliskuussa 2015 ja Fitch Ratings luottoluokituksen A+ maaliskuussa 2021. Lue lisää: www.hemso.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hemsö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme