Kansanedustaja Ville Kaunistosta Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja

Jaa

Kansanedustaja Ville Kaunisto (kok) valittiin tänään Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtajaksi.

Ville Kaunisto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Ville Kaunisto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kansanedustaja Ville Kaunisto (kok) on valittu tänään Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtajaksi.

”Olen todella otettu tästä luottamuksesta. Etyjin merkitys korostuu nykyisessä turvallisuuspoliittisessa ympäristössä ja samaan aikaan etenemme kohti järjestön 50-vuotisjuhlavuotta ja Suomen puheenjohtajuutta”, Kaunisto toteaa.

Etyjin perustamisesta ja Helsingin päätösasiakirjan hyväksymisestä tulee vuonna 2025 kuluneeksi 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Suomi toimii järjestön puheenjohtajana vuonna 2025. Etyj on kuitenkin ollut haasteiden alla Venäjän aloitettua laittoman hyökkäyssotansa Ukrainaan helmikuussa 2022. Molemmat maat ovat Etyjin jäseniä.

”Etyj on tilanteessa, jossa se joutuu hakemaan uutta roolia ja toimintamallia eurooppalaisen turvallisuuden edistämisessä. Historiallisessa geopolitiikan murroskohdassa on erittäin tärkeää, että Suomi vaikuttaa ja toimii aktiivisesti kansainvälisissä pöydissä”, Kaunisto huomauttaa.

Etyjissä on 57 jäsenmaata Yhdysvalloista Keski-Aasiaan. Parlamentaarinen yleiskokous seuraa muun muassa Etyjin tavoitteiden toteutumista, keskustelee Etyjin ministerineuvostossa ja huippukokouksissa käsiteltävistä aiheista, tukee demokraattisten instituutioiden toimintaa ja edistää konfliktien rauhanomaista ratkaisua.

Lisätiedot: 

Ville Kaunisto 
Puh. 040 5309153

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Lue lisää eduskuntaryhmästä: https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/eduskuntaryhmat/kokoomuksen_eduskunt aryhma/Sivut/default.aspx 

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen: https://www.sttinfo.fi/uutishuone/kansallinen-kokoomus?publisherId=69819274

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin:
https://kokoomus.kuvat.fi/kuvat/ 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme