Elinkeinon huippuammattilaiset kehittämässä restonomikoulutusta
Restonomikoulutuksen neuvottelukunta kaudelle 2023–2025 on nimetty.

Haaga-Helian restonomikoulutuksen neuvottelukunta on elinkeinon huippuosaajista koottu ryhmä, joka kehittää hotelli-, ravintola- ja matkailualan koulutusta yhdessä Haaga-Helian koulutusjohdon ja opetushenkilöstön kanssa. Neuvottelukunnan tavoitteena on vahvistaa koulutuksen ja työelämän siteitä, kehittää restonomiprofiilia sekä jalkauttaa toimenpiteitä käytäntöön – yhteistyössä ja verkostoituen.
Viime kaudelta neuvottelukunnassa jatkaa 11 jäsentä. Puheenjohtajana toimii MaRa ry:n koulutuspoliittinen asiantuntija Katri Jakosuo. Toimitusjohtajat Riikka Kannas Food Camp Finlandilta ja Jenni Keskinen Ravintolakolmiolta tuovat neuvottelukuntaan vahvaa ravintola-alan osaamista. Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa, Suomenlinnan hoitokunnan matkailuasiantuntija Milla Öystilä sekä Suomen matkailualan liitto SMAL ry:n toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti ovat puolestaan matkailualan ammattilaisia. Helsingin kaupungilta mukana on kestävän matkailun kehittämisestä vastaava erityissuunnittelija Jukka Punamäki ja Porvoon kaupungilta matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen. Jatkavia jäseniä ovat myös Perho Liiketalousopiston rehtori Juha Ojajärvi, Sofia Helsingin toimitusjohtaja Mikko Leisti sekä Posintran aluekehitysjohtaja Topi Haapanen.
Uusina jäseninä neuvottelukunnassa aloittavat Finlandia-talon liiketoimintajohtaja Riitta Kilo, Hotel Marian myyntijohtaja Heli Mende, Uudenmaan liiton erityisasiantuntija Tarja Koistinen sekä ravintoloitsija Dani Hänninen. Mukaan neuvottelukunnan toimintaan lähtevät myös Strawberryn People Manager Pia Haapsaari-Helminen, Hiisi Homesin teknologia- ja markkinointijohtaja Markus Veikkolainen sekä Metsähallituksen matkailun erityisasiantuntija Leena Yli-Piipari. Finavian edustajana toimii tällä kaudella Noora Sjöberg.
Haaga-Heliasta neuvottelukunnassa ovat mukana tutkintojohtaja Risto Karmavuo sekä osaamisaluejohtajat Kiti Häkkinen, Johanna Rajakangas-Tolsa sekä Pirkko Salo. Lehtori Antti Petteri Kurhinen ja Outi Rekola toimivat opettajakunnan edustajina.
Neuvottelukunta kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Uuden neuvottelukunnan ensimmäinen kokous on perjantaina 22.9. Haagan kampuksella.
Yhteyshenkilöt
Risto Karmavuotutkintojohtaja
Puh:+358 294471003risto.karmavuo@haaga-helia.fiHaaga-Helia avaa ovet työelämään
Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.
Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Riittääkö pizzaperjantai? Lähes miljoonan euron tutkimushanke selvittää yhteisöllisyyden tulevaisuutta digityössä25.8.2025 13:30:10 EEST | Tiedote
Miten työyhteisöt voivat kukoistaa digiajassa – riittävätkö etäpalaverit ja Slack-kanavat, vai tarvitaanko jotain enemmän? Syyskuussa käynnistyvä Laterna-hanke syntyi tarpeesta ymmärtää paremmin, mitä yhteisöllisyys todella tarkoittaa etä- ja hybridiajan työelämässä.
Is Pizza Friday enough? New research explores how to build workplace community in the digital era25.8.2025 13:30:10 EEST | Press release
How can workplace communities thrive in the digital age? Are Slack channels and online check-ins enough – or do we need something more? The Laterna project, which will be launched in September, was born out of a need to better understand what community really means in remote and hybrid working life.
Suomalainen ruoka maailmankartalle – valtakunnallinen kilpailu alkaa tammikuussa 202621.8.2025 08:20:19 EEST | Tiedote
Visit Finland tiedotti huhtikuussa 2025, että matkailumarkkinoinnin pääpainopiste tänä vuonna on rakentaa suomalaisesta ruoasta matkailuvaltti. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun järjestämä kilpailu on osa kampanjaa, jonka tavoitteena on viedä suomalaista ruokakulttuuria maailmankartalle.
Tekoälypomo on kohta suomalaisten arkea, mutta kuka määrittelee eettiset pelisäännöt?3.7.2025 10:55:00 EEST | Tiedote
Koneet johtajina – kuka määrää työelämässä? -paneeli SuomiAreenassa veti paikalle täyden katsomon ja toi tekoälypohjaisen johtamisen työelämän kuumaksi puheenaiheeksi Porissa 27.6.2025. Suomeen vaaditaan yhteisiä eettisiä pelisääntöjä algoritmijohtamiselle.
Haaga-Helian rehtoriksi on valittu Susanna Niinistö-Sivuranta30.6.2025 12:00:00 EEST | Tiedote
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun hallitus on nimittänyt korkeakoulun uudeksi rehtori-toimitusjohtajaksi KT Susanna Niinistö-Sivurannan. Niinistö-Sivuranta aloittaa uudessa tehtävässään 1.1.2026.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme