Työn ja talouden tutkimus LABORE

KUTSU | Helsingin kaupungin anonyymin rekrytoinnin kokeilun vaikutukset -julkaisutilaisuus 12.9.

Jaa

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan Helsingin kaupungin anonyymin rekrytoinnin kokeilua arvioineen Laboren ja VATT:n tutkimuksen tuloksista. Julkaisutilaisuus järjestetään tiistaina 12.9. klo 13.00–14.30 Helsingin kaupungin tapahtumatorilla. Tilaisuutta voi seurata striimattuna Helsinki-kanavalla.

Olet lämpimästi tervetullut kuulemaan Helsingin kaupungin anonyymin rekrytoinnin kokeilua arvioineen tutkimuksen tuloksista. Julkaisutilaisuus järjestetään tiistaina 12.9. klo 13.00–14.30 Helsingin kaupungin tapahtumatorilla (Pohjoisesplanadi 11-13, Sofiankatu 1, 00170 Helsinki). Tilaisuutta voi seurata striimattuna Helsinki-kanavalla.

Voit ilmoittautua seuraamaan verkkolähetystä täällä 11.9. kello 15.00 mennessä. Lähetämme kaikille ilmoittautuneille kalenterikutsun tilaisuuteen sekä linkin raporttiin, kun se on julkaistu. Helsingin kaupunki striimaa tilaisuuden eli etäosallistuminen on mahdollista kenelle tahansa myös ilmoittautumatta osoitteessa: https://www.helsinkikanava.fi/fi/web/helsinkikanava/player/event/home?eventId=242759903

Helsingin kaupunki toteutti vuonna 2020 anonyymin rekrytoinnin pilotin, jonka jälkeen anonyymi rekrytointi on vakiinnutettu osaksi kaupungin rekrytointiprosesseja. Anonyymin rekrytoinnin vaikutusta syrjintään sekä palkatun työntekijän sopivuuteen kyseiseen työtehtävään on tutkittu Laboren ja VATT:n tutkimushankkeessa, jonka aineisto koostuu Helsingin kaupungin pilotoinnista. Tilaisuudessa päästään seuraamaan tutkimustulosten esittelyä, kommenttipuheenvuoroja ja yleisön kysymyksiä. 

Tilaisuuden keskusteluosuuden moderoi Mika Malirannan ja Matti Apusen talouspoliittinen M&A-podcast. Tutkimuksen tuloksia esittelevät tutkijat Ohto Kanninen (Labore) ja Tuomo Virkola (VATT) ja heidän kanssaan aiheesta ovat keskustelemassa yksikönpäällikkö Tarja Näkki Helsingin kaupungilta, ylitarkastaja Jussi Aaltonen Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistosta ja vt. toimitusjohtaja Nina Meincke HR Legalista. 

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen. M&A-podcast julkaistaan julkaisutilaisuuden jälkeisen viikon maanantaina ja se on jatkossa kuunneltavissa kaikilla yleisimmillä podcast-alustoilla (Spotify & Apple) sekä Laboren verkkosivuilla. Julkaistavaa tutkimusta on rahoittanut Ami-säätiö.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Työn ja talouden tutkimus LABORE
Arkadiankatu 7
00100 Helsinki

040 940 1940
https://labore.fi

Työn ja talouden tutkimus LABORE (ent. Palkansaajien tutkimuslaitos) on vuonna 1971 perustettu itsenäinen taloudellinen tutkimuslaitos, jossa tehdään tieteen kansainväliset laatukriteerit täyttävää soveltavaa taloustieteellistä tutkimusta. Tutkimuksen painopistealueet ovat työn ja koulutuksen taloustiede, julkistaloustiede sekä makrotaloustiede.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työn ja talouden tutkimus LABORE

M&A-podcast: Profeetat laulavat kilpaa1.12.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Tutkimuslaitos Etlan toimitusjohtajan Aki Kangasharjun tuore Talouden ilmestyskirja arvioi, että Suomen tulevaisuus näyttää Pohjolan surkeimmalta. Laboren johtaja Mika Maliranta puolestaan povaa valoisia aikoja ja tuottavuusloikan mahdollisuutta. Pessimisti ja optimisti ottelivat M&A:n studiossa kolme erää talouspolitiikasta ja talouden uudistuksista. Mikä on Suomen suunta? Mitä on tehtävä? Tämän lisäksi M&A:n uusi jakso paljastaa, kuka on kaikkien aikojen suurin taloustieteilijä. Lupaamme yllätyksen!

M&A-podcast: Huokausten silta10.11.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Helsingissä Kulosaaren silta menee remonttiin, joka kestää ällistyttävät kolme vuotta; Vantaalla virkistysalueen savusauna maksaa 2,2 miljoonaa euroa. Jotain on mätää Suomenmaassa, kun julkisten urakoitten hinnat huitelevat taivaissa ja tärkeät liikenneväylät ruuhkautetaan vuosiksi. Veronmaksajien Batman, M&A-podcast kysyy milloin kansalaisen menetetylle ajalle aletaan laskea hinta. Samalla esittelemme taikatempun, jolla julkisia urakoita on tehty alle budjetin ja tavoiteajan.

Miten edistää tuottavuutta? Laboren ja Etlan yhteistutkimus esittää toimenpiteitä Suomen tuottavuuden nostamiseksi31.10.2023 11:08:45 EET | Tiedote

Laboren ja Etlan julkaiseman yhteistutkimuksen mukaan tutkimus- ja kehitysrahoitus on suunnattava harkitusti, muttei ”orkestroiden”. Lisäksi todetaan, että vihreä siirtymä voi oikein toteutettuna olla tuottavuuskehitystä edistävä voima. Digitalisaation tarjoamiin mahdollisuuksiin tarttuminen on yritysten kasvun ja liiketoiminnan kehittämisen kannalta keskeistä, mutta tutkimuksen mukaan digitalisaatio lisää työn tuottavuutta vain niissä yrityksissä, joiden käytettävissä on riittävän hyvin koulutettua työvoimaa. Tuottavuuskasvua voidaan edistää myös lisäämällä korkeakoulupaikkoja ja työperäistä maahanmuuttoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme