Docendo

Lapinlahden Linnut puhuvat kattavassa kirjassaan suunsa puhtaaksi

Jaa

Timo Rossin kirja Lapinlahden Linnut – Miksei asioista puhuta kertoo suorasti ja arkailemattomasti suomalaisen rock-musiikin ja sketsiviihteen saralla ainutlaatuisen ryhmän uskomattoman tarinan.

Lapinlahden linnut julkaistaan 21.9.
Lapinlahden linnut julkaistaan 21.9.

Lapinlahden Linnut syntyi kadulle 40 vuotta sitten. Helsingin Ylioppilasteatterin nuoret miesnäyttelijät keksivät raahata kadulle läjän eriskummallisia soittimia ja valloittivat anarkistisilla performansseillaan kansan sydämen. Pian ryhmää vietiin viinanhuuruisessa höykytyksessä studioon, televisioon ja tuhansille esiintymislavoille. Euforista huumaa seurasi kuitenkin vääjäämätön alkuperäismiehistön tuho. Räiskyvät persoonat ottivat rajusti yhteen, ja miehet päätyivät keskenään verisiin turpakäräjiin. Päätään nostivat kateus, ahneus ja katkeruus. Alkoi erojen kimara.

Lapinlahden Linnut – Miksei asioista puhuta on uraauurtava teos, jossa pääsevät ääneen kaikki yhtyeessä vaikuttaneet jäsenet sekä lukuisat taustavaikuttajat. Kirja vie lukijan poskettomalle vuoristorata-ajelulle riemukkaiden kiertuetoilailujen, katkerien erotilitysten sekä sketsien ja kappaleiden hersyvien syntytarinoiden keskelle. Lintujen 40-vuotinen taival on pitänyt sisällään myös murhetta, sillä ryhmä on menettänyt parvestaan jo kaksi perustajajäsentä, Timo Erängön ja Heikki Salomaan.

– Timo Rossi on saanut hienosti vangittua bändimme vaiheet kirjankansien väliin – niin rennommat kuin sähäkämmätkin. Onhan se jo ihan tämän kirjan kunniaksi lähdettää taas muutamille klubikeikoille, sanoo Tapio Liinoja.

Timo Rossi (s. 1986) on työskennellyt ohjaajana ja käsikirjoittajana useissa tv-sarjoissa. Hän teki pro gradu -tutkielmansa Mies ja maskuliinisuus Lapinlahden Lintujen rocklyriikassa Tampereen yliopistossa vuonna 2012.

Timo Rossi: Lapinlahden linnut – Miksei asioista puhuta (Docendo 2023), 400 sivua.

Julkistustilaisuus 21.9. klo 14
Tervetuloa kirjan julkistustilaisuuteen torstaina 21.9. klo 14 ravintola Ilvekseen (Tavastia), osoite Urho Kekkosen katu 4–6, Helsinki. Paikalla Timo Rossi ja suurin osa Lapinlahden Lintujen bändistä.

Tervetuloa myös kirjailijan julkistusjuhlaan Tampereelle lauantaina 23.9. klo 19 Galleria Himmelblau, Finlaysoninkuja 9, Tampere. Paikalla Timo Rossi ja Lapinlahden Lintujen jäseniä.

Toimittaja, pyydä mediavedos ennakkoon
tiedotus@docendo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lisätietoa julkaisijasta Docendo

Docendo 
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Juho Ovaskan kirja Käänne – Suomen irtiotto Kremlistä Eurooppaan on avainteos maamme ulkopolitiikan ja poliittisen kulttuurin ymmärtämiseen sekä siihen, kuinka Mauno Koivisto johti Suomea 1982–199220.9.2023 02:00:00 EEST | Tiedote

Juho Ovaskan toukokuussa julkaistuun väitöstutkimukseen perustuva kirja Käänne – Suomen irtiotto Kremlistä Eurooppaan on Mauno Koivisto 100 vuotta -merkkivuoden tietoteos, joka kertoo, miten Suomi tasapainoili idän ja lännen välillä Mauno Koiviston presidenttikaudella. Se paljastaa vaikuttavat tekijät käänteeseen, jossa ulkopolitiikkamme suunta vaihtui Kremlin ja KGB:n syleilystä väljemmille vesille.

Pasi Patokallion muistelmat tuovat uutta tietoa siitä, miten Suomi päätyi luopumaan jalkaväkimiinoista, ja nostavat esille ydinaseiden roolin Ukrainan sodassa18.9.2023 09:53:00 EEST | Kutsu

Kokeneen diplomaatin Pasi Patokallion muistelmat Minä, aseet ja maailma ottavat terävästi kantaa ulkoministeriön toimintaan, kärkipoliitikkoihin sekä Suomen ja maailman tapahtumiin Kekkosen ajasta aina Ukrainan-sotaan asti. Asevalvontaan urallaan paneutunut Patokallio antaa lukijalle myös rautaisannoksen ajankohtaista ydinasetietoutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme