Kustannusosakeyhtiö Otava

Miltä tuntuisi lukea jonkun toisen päiväkirjaa? Supersuosittu Nelli Orell avaa omaa arkeaan uudessa päiväkirjateoksessa

Jaa

Nellin päiväkirja on Nelli Orellin aito päiväkirja vuoden 2022 lokakuusta maaliskuun 2023 loppuun. Suosikkitubettajan käsin kirjoittama ja kuvittama kirja vie kulissientakaiseen elämään. Samaan aikaan julkaistaan myös itse täytettävä Mun päiväkirja, joka sisältää tyhjien kirjoitussivujen lisäksi myös kirjoitustehtäviä.

Oletko miettinyt, miltä tuntuisi kurkistaa jonkun toisen päiväkirjaan? Nyt se on mahdollista, sillä Nelli Orell antaa oman päiväkirjansa kaikkien luettavaksi.

Millainen oli puoli vuotta Orellin elämästä, mitä tapahtui ja mitä Orell ajatteli ja tunsi? Kirjaa elävöittävät Orellin piirrokset ja kuvat, joista osa saattaa olla seuraajille tuttuja somesta.

Rehellisessä ja suorasanaisessa päiväkirjateoksessa Orell pohtii muun muassa sitä, miltä tuntuu uskaltautua laulamaan toisen edessä, kuinka tottuneenakin esiintyjänä voi ujostella puhumista vieraiden kanssa, ja miten oudolta välillä tuntuu, kun seuraajat tulevat juttelemaan kadulla kuin vanhalle ystävälle.

Orell innostui päiväkirjan kirjoittamisesta aikuisiällä luettuaan 12-vuotiaana kirjoittamaansa päivyriä. Hänestä oli hauskaa päästä lukemaan uudelleen ajatuksista, kokemuksista ja ongelmista, joita hän oli lähes 10 vuotta aiemmin kokenut. Monet asiat olivat jo unohtuneet ja murheet menettäneet painonsa.

”Päiväkirja on puolueeton, eikä se kerro salaisuuksia eteenpäin. Se voi siis auttaa myös käsittelemään omia tunteita ja selkiyttämään ajatuksia”, Orell kertoo.

Orell haluaa kannustaa myös muita kirjoittamaan päiväkirjaa, koska siitä on monenlaista hyötyä: kirjoittaminen on aikaa itselle ja sen avulla voi pohtia omia haaveita ja tavoitteita. Lukemalla omia vanhoja tekstejä voi oppia lisää itsestä ja huomata, miten on ajan kuluessa kasvanut ja kehittynyt.

Samaan aikaan Nellin päiväkirjan kanssa ilmestyy myös ”sisarkirja” Mun päiväkirja, joka on tarkoitettu itse täytettäväksi. Mukana on Orellin suunnittelemia tehtäviä, jotka löytyvät täytettynä myös Nellin päiväkirjassa, jotta kirjoittamisen aloittaminen olisi helpompaa. Kirjassa on hyvin tilaa myös valokuville, piirustuksille ja muille pienille muistoille.

Nelli Orell on suosittu tubettaja, jolla on jo yli 125 tuhatta seuraajaa. Hänet tunnetaan positiivisesta energiastaan ja ainutlaatuisesta tyylistään sekä seuraajien rakastamista piirtämisvideoista. Häneltä on ilmestynyt jo neljä Luova kirjani -piirustusopasta, joista uusin, Luova kirjani 4 – Underwater ilmestyi tänä kesänä. Lisäksi hän on mukana Otavan Mun huikea elämä -äänikirjasarjassa.

Nellin päiväkirja ja Mun päiväkirja ilmestyvät 21.9., ja Nellin päiväkirja on saatavana myös Nelli Orellin itse lukemana äänikirjana.

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Ruotsalaisen Marianne Cedervallin juuri suomeksi käännetty hyvän mielen ja tumman huumorin sävyttämä uutuusdekkari Gotlannin idyllisistä maisemista on täydellinen kirja syksyyn.18.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Mulvaldsin murhat -sarja jatkuu Haudataan menneet -romaanilla! Marraskuu on saapunut gotlantilaiseen Mullvaldsin pitäjään, missä valmistellaan syksyn kohokohtaa, tryffelifestivaalia. Eläkepäiviään viettävä Anki osallistuu ystävineen tryffelisafarille, jonka lopuksi nautitaan kuuden ruokalajin illallinen pitäjän ravintolassa. Mutta ihanan aterian päätteeksi yksi vieraista kaatuu kuolleena maahan. Paikallinen ex-poliisi Tryggve on vakuuttunut siitä, ettei kuolema ollut luonnollinen. Niinpä Anki ja Tryggve joutuvat jälleen keskelle murhamysteeriä, eikä värikkäiden lehtien kirjoma syksy pääty ilman lisäuhreja tai kyyneleitä. Haudataan menneet on arvostelu ja käsittelyvapaa 28.9.2023. Teoksen on kääntänyt suomeksi Riie Heikkilä ja romaani ilmestyy myös e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukija on Eija Ahvo. PDF-vedokset, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt ilmo.muuronen@otava.fi

Toiveikkaat uudenvuodelupaukset kohtaavat todellisuuden Lucy Diamondin uutuusromaanissa13.9.2023 11:00:00 EEST | Tiedote

Lucy Diamond: Uudenvuodenlupaus Ilmestyy 29.9. Äänikirja ilmestyy 10.10. ”Ensi vuodesta tulee kaikkien aikojen paras!” julistavat kolmekymppiset Gemma, Caitlin ja Saffron. He ovat juuri ystävystyneet uudenvuodenjuhlissa, joihin Gemman mies on hövelisti kutsunut sekalaisen joukon ystäviä. Laatuviihteen ykkösnimen, Lucy Diamondin, romaanissa suuret haaveet törmäävät kuitenkin yllättävään todellisuuteen. Vuoden vaihtuessa uusilla ystävyksillä on edessä rajuja muutoksia. Gemma jää yksin vastuuseen lapsista miehensä jouduttua onnettomuuteen. Caitlin etsii uutta suuntaa menetettyään kaksi rakasta ihmistä. Saffron pohtii, miten kertoisi yllätysvauvasta vastahakoiselle isälle. Rakastettu hyvänmielen kirjailija kertoo lämpimän ja toiveikkaan tarinan kolmesta naisesta, joiden on kerättävä rohkeutensa kovien haasteiden voittamiseksi. Lucy Diamond osoittaa jälleen kerran vahvuutensa elämänmakuisten tarinoiden kertojana. Raikkaat henkilöhahmot iloineen ja vikoineen ovat samastuttavia ja tunnistetta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme