HUS

HUS fokuserar på att avhjälpa vårdköerna och balansera ekonomin

Dela

HUS sammanslutningens styrelse behandlade de åtgärder som planeras i syfte att balansera HUS ekonomiska situation i år och nästa år. På mötet behandlades också åtgärder för att förbättra tillgången till vård.

HUS har påbörjat beredningen av ett extra sparprogram, som syftar till att minska underskottet för 2023. Principen för beredningen av sparprogrammet är att de åtgärder som föreslås där inte får äventyra patientvården. I det har inte heller några sparåtgärder som är riktade mot personalen inkluderats.  

HUS sammanslutningens styrelse fick också en översikt över  läget i beredningen av budgeten för 2024. De ordinarie behandlingarna av budgetförslaget är på de möten som sammanslutningens styrelse håller den 23 oktober och 13 november 2023. Efter det sänds budgeten för godkännande till HUS-sammanslutningens stämma som hålls den 14 december 2023 .  

Dessutom fick sammanslutningens styrelsen en översikt över situationen gällande vårdköerna. Inom HUS fokuserar man nu i synnerhet på att förbättra tillgången till vård inom ledprotes-, rygg- och neurokirurgi.  HUS har ökat  och kommer att öka sin egen serviceproduktion och dessutom effektiverar man tillgången till vård med hjälp av servicesedlar och köpta tjänster.  Vårdköerna har vuxit i hela landet till följd av coronapandemin och vårdpersonalens konfliktåtgärder under fjolåret.   

Övriga ärenden godkändes enligt föredragningslistan.  

Efter justering av protokollet publiceras mötets beslut på  Sökning i protokoll (tweb.fi)

Sammanslutningens styrelse höll sitt möte den 11 september 2023. Följande möte är den 9 oktober 2023.  

Kontakter

sammanslutningens styrelseordförande Risto Rautava, tfn 040 504 5851   

verkställande direktör Matti Bergendahl, HUS, kontakt via assistent Kaarina Heikinheimo 050 427 9861 eller per e-post fornamn.efternamn@hus.fi     

ekonomidirektör Jari Finnilä, HUS, fornamn.efternamn@hus.fi

HUS Helsingfors universitetssjukhus är Finlands största aktör inom den specialiserade sjukvården. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

På HUS får nästan 700 000 patienter vård varje år. Hos oss arbetar närmare 27 000 proffs för patientens bästa. Vi ansvarar för ordnandet av specialiserad sjukvård inom Nyland. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar i Finland och inom Södra Finlands samarbetsområde koncentrerats till oss.

HUS – Den främsta vården

HUS medietjänst betjänar media mån.–tor. kl. 10–16, fre. kl. 10–15 på tfn 050 427 2875 eller per e-post viestinta@hus.fi

Andra språk

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum