Docendo

Pasi Patokallion muistelmat tuovat uutta tietoa siitä, miten Suomi päätyi luopumaan jalkaväkimiinoista, ja nostavat esille ydinaseiden roolin Ukrainan sodassa

Jaa

Kokeneen diplomaatin Pasi Patokallion muistelmat Minä, aseet ja maailma ottavat terävästi kantaa ulkoministeriön toimintaan, kärkipoliitikkoihin sekä Suomen ja maailman tapahtumiin Kekkosen ajasta aina Ukrainan-sotaan asti. Asevalvontaan urallaan paneutunut Patokallio antaa lukijalle myös rautaisannoksen ajankohtaista ydinasetietoutta.

Pasi Patokallion Minä, aseet ja maailma -kirjan julkistustilaisuus järjestetään Helsingissä 5.10. (kirjan sisällöllä ja ennakkohaastatteluilla on embargo 5.10.2023 klo 2.00).
Pasi Patokallion Minä, aseet ja maailma -kirjan julkistustilaisuus järjestetään Helsingissä 5.10. (kirjan sisällöllä ja ennakkohaastatteluilla on embargo 5.10.2023 klo 2.00).

Minä, aseet ja maailma on lähihistoriaa avaava lukuelämys kaikille, joita kiinnostavat kokeneen diplomaatin arviot Suomen roolista kansainvälisessä politiikassa.  

Teoksessa seurataan ainutlaatuisen läheltä asevalvonnan maailmaa ja sitä, kuinka Suomen etuja sekä turvallisuutta edistettiin neuvotteluissa ympäri maailmaa. Asialistalla ovat niin ydinsulku, kemialliset aseet, ydinaseettomat vyöhykkeet, ympäristösodankäynti kuin strateginen vientivalvonta ja surullisen kuuluisa Itämeren kaasuputki. 

Patokallio todisti paikan päällä Neuvostoliiton ydinaseiden hävittämistä Kapustin Yarissa ja kuunteli Fidel Castron sotaista puhetta aseidenriisuntakonferenssissa Havannassa. Hän taittoi peistä YK-puheiden sisällöstä ulkoministeri Paavo Väyrysen kanssa. 

Tarja Halosen kanssa Patokallio otti tiukasti yhteen asevientiluvista ja kohutuista jalkaväkimiinoista. Heillä oli myös erimielisyyksiä, kun Patokallio kampanjoi Suomea YK:n turvallisuusneuvostoon ulkoministeri Alexander Stubbin erityisedustajana. 

Suurlähettiläs Pasi Patokallio (s. 1949) edusti Suomea monissa kansainvälisissä asevalvontaneuvotteluissa. Hän palveli yli neljäkymmentävuotisella urallaan Suomen edustustoissa Washingtonissa, Tokiossa, Genevessä ja New Yorkissa, ja toimi Suomen suurlähettiläänä Israelissa, Kanadassa ja Australiassa. Lisäksi Patokallio vietti tutkijana sapattivuoden maailmankuulussa Harvardin yliopistossa. 

Pasi Patokallio: Minä, aseet ja maailma (Docendo 2023), 379 sivua. Saatavana myös ääni- ja e-kirjana. Kirjan sisällöllä ja ennakkohaastatteluilla on embargo 5.10.2023 klo 2.00.

Ennakkoilmoittaudu medialle ja kutsuvieraille tarkoitettuun julkistukseen 3.10. mennessä: 

Kirjan julkistustilaisuus järjestetään Helsingissä Ravintola Ostrobotnian Juhlasalissa 5.10. klo 13.00–14.30. Julkistuksessa Pasi Patokallion kanssa kirjasta on keskustelemassa toimittaja Matti Virtanen

Ilmoittautumiset julkistukseen ja arvostelukappaletiedustelut: 
tiedotus@docendo.fi – Toimittaja, kysy ennakkoon myös kirjan mediavedosta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pasi Patokallion Minä, aseet ja maailma -kirja julkaistaan 5.10.2023.
Pasi Patokallion Minä, aseet ja maailma -kirja julkaistaan 5.10.2023.
Lataa
Lataa
Pasi Patokallio. KUVA: Veikko Somerpuro.
Pasi Patokallio. KUVA: Veikko Somerpuro.
Lataa

Lisätietoa julkaisijasta Docendo

Docendo 
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme