Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Sijoitusnäkemys: Katse Yhdysvaltoihin, Euroopan pörsseissä yhä heikommat näkymät

Jaa

Danske Bank kehottaa sijoittajia suuntaamaan katseensa nyt yhdysvaltalaisiin pienempiin pörssilistattuihin yrityksiin. Euroopan painon mallisalkussaan Danske Bank laskee kaksinkertaiseen alipainoon maanosan heikkojen näkymien vuoksi.

Danske Bank päivittää sijoitusnäkemystään. Pankki nostaa yhdysvaltalaiset osakkeet ylipainoon ja laskee eurooppalaiset osakkeet kaksinkertaiseen alipainoon. Japani säilyy ylipainossa.

”Maantieteellinen hajauttaminen on aina tärkeää, mutta etenkin silloin kun talouden horisontissa näkyy kysymysmerkkejä. Omaa maantieteellistä riskiä kannattaa nyt tarkastella erittäin kriittisesti, jos salkusta löytyy vain eurooppalaisia tai jopa vain suomalaisia arvopapereita”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

Yhdysvaltain osakemarkkina on pärjännyt viime kuukausina hyvin. Kivipelto huomauttaa, että Yhdysvalloissa kannattaa olla tarkkana siitä, mitä ostaa.

”Osakkeiden sisällä suosimme pienempiä yhtiöitä, koska kaikkein suurimpien yhtiöiden arvostustasot ovat mielestämme jo aika korkealla.”

Tällä hetkellä Yhdysvallat vaikuttaisi välttävän taantuman. Toisaalta jos suhdanne olisikin ennakoitua heikompi, myös silloin sijoittajien rahat hakeutuisivat turvasatamana pidettyyn Yhdysvaltoihin. Euroopassa puolestaan talousnäkymä on heikompi.

”Euroopan pörssit ovat teollisuuspainotteisia, ja niiden liiketoimintaa painaa myös Kiinan heikko taloustilanne. Euroopan keskuspankki EKP joutuu myös kiristämään rahapolitiikka kauemmin kuin Yhdysvaltain keskuspankki Fed. Myös tämä tekee yhdysvaltalaisista osakkeista huomattavasti eurooppalaisia houkuttelevampia.”

Osakkeet ja korot neutraalissa painossa

Danske Bank pitää osake- ja korkosijoitukset neutraalissa painossa. Sijoittajan kannattaa siis pitää osakkeiden ja joukkovelkakirjojen välinen jakauma samana, kuin he arvioivat sen olevan pitkällä aikavälillä.

”Sijoittajan kannattaa keskittyä laatuyhtiöihin, joiden tuloskasvu on vakaata, oman pääoman tuotto hyvää ja velkaantuneisuus alhaista. Laatuyhtiöt ovat selviytyneet tänä vuonna hyvin, ja tälle osakeluokalle odotamme suhteellisen hyvää menestystä myös talouden mahdollisissa vastatuulissa”, sanoo Kivipelto.

Sijoittajien katseet ovat kiinnittyneet tällä hetkellä Kiinaan. Maa avautui viime vuoden lopusta pitkästä koronasulusta, mutta talouden toipuminen jäi lyhyeksi. Kysymyksiä liittyy etenkin maan velkaiseen kiinteistösektoriin ja siihen, miten maa aikoo vastata talouskasvun hidastumiseen.

”Kiinan taloudella on suuri merkitys sitä lähellä olevien kehittyvien markkinatalouksien lisäksi myös koko maailmantaloudelle. Kiinan talouskasvun jyrkkä heikkeneminen heikentää kasvua maailmanlaajuisesti. Siksi riskipitoisten omaisuuserien kannalta on huono asia, jos Kiinan talous jatkaa laskuaan. Uskomme, että Kiinalla on keinoja välttää rahoitusmarkkinoiden ja talouden kriisin syveneminen.”

Yhteyshenkilöt

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi - http://www.danskebank.fi/ Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa, ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme