Caruna Networks Oy

Lohjalaisen tuotantolaitoksen hiilidioksidipäästöt pienenivät rutkasti - yhä useampi yritys sähköistyy

Jaa

Monet teollisuuslaitokset siirtyvät tällä hetkellä öljylämmityksestä sähkölämmitykseen. Sähkönjakeluyhtiölle yhteiskunnan sähköistyminen näkyy ennen kaikkea liittymäkokojen kasvussa, kun vanhan sähköliittymän kapasiteetti ei enää riitä.

Lohjalainen Kerabitin tehdas vaihtoi öljykattilan sähkökattilaan. 

Vihreä siirtymä tapahtuu tälläkin hetkellä suurin askelin suomalaisissa kunnissa. Moni yritys sähköistää toimintaa ja pudottaa samalla päästöjä. Yhteiskunnan sähköistyminen tuo painetta sähköverkoille, kun yhä useampi tarvitsee isomman määrän siirrettyä sähköä.  

Sähkönjakeluyhtiö Carunalle yritysten sähköistyminen näkyy kasvavina kyselymäärinä ja liittymäkokojen suurentumisena. 

“Yritykset miettivät energiaratkaisuja nyt enemmän kuin aiemmin. Meillä on tiedossa useita hankkeita, joissa yritykset suunnittelevat lämmöntuotannon muuttamista ympäristöystävällisemmäksi. Meidän tehtävämme on tietenkin auttaa asiakkaita parantamaan energiatehokkuuttaan ja siirtymään uusiutuvaan energiaan”, kertoo Carunan myynti- ja asiakaspäällikkö Joni Kokkonen

Materiaalivalmistaja Kerabitin Lohjan tehtaalla valmistetaan bitumikatteita, joiden valmistusprosessissa vaaditaan jopa yli 200 asteen lämpötiloja. Aiemmin lämmittämiseen on käytetty öljykattilaa, mutta tänä vuonna tehdas investoi 1 MW:n sähkövastuskattilaan. Varavoimaksi sähkökattilan rinnalle jää biokaasukattila. Suuremman sähköliittymän lisäksi kattilanvaihdos vaati lisämuuntamon. 

Ympäristöarvot vaikuttavat päätöksiin 

Kerabitin sustainability managerin Jaana Valjuksen mukaan sähköistymisen yhteydessä tehtaan katolle asennettiin aurinkopaneeleja, joiden asennuksen toteutti samaan konserniin kuuluva Kerabit Aurinkosähkö. 

“Investoinnit ovat jatkumoa jo aiemmin aloitetulle siirtymälle fossiilista alkuperää olevista energiamuodoista uusiutuvaan energiaan, kun sähkössä on siirrytty uusiutuvaan ja maakaasusta biokaasuun”, Valjus kertoo. 

Uudistusten myötä vuotuiset hiilidioksidipäästöt ovat pienentyneet 1,5 miljoonaa kiloa. Päätöksiin ovat vaikuttaneet ennen kaikkea ympäristöarvot.  

“Kerabitin liiketoiminta perustuu kestävälle kehitykselle, ja haluamme edistää myös asiakkaidemme hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamista tarjoamalla vähähiilisiä tuotteita. Uusiutuva energia vaikuttaa tuotteen vähähiilisyyteen raaka-ainevalintojen ohella”, Valjus kertoo.  

Kokkosen mukaan sähkönjakeluyhtiö Carunan tehtävä on auttaa asiakasta energiamurroksen läpiviemisessä.  

“Energiamurrosta ei tapahdu ilman investointeja sähköverkkojen kehittämiseen. Suomella on hyvät edellytykset olla vihreän energian kärkimaa. Tämä toki vaatii investointeja verkon kapasiteetin kasvattamiseksi, ettei sähköverkoista tule pullonkaula vihreälle siirtymälle”, Kokkonen sanoo.  

Yhteyshenkilöt

Carunan mediapuhelinCarunan mediapuhelinCarunan viestintä ja markkinointi

Vastaamme mielellämme mediakyselyihin sähköpostitse caruna.info@caruna.fi. Mediapuhelin palvelee kiireellisissä pyynnöissä arkisin klo 9-15.

Puh:020 520 5500caruna.info@caruna.fi

Caruna lyhyesti

Caruna on suomalainen sähköverkkoyhtiö. Turvaamme luotettavan sähkönjakelun asiakkaille – myös sähkönkulutuksen kasvaessa ja siirtyessämme fossiilisesta uusiutuvaan energiaan.

Investoimalla sähköverkkoon varmistamme, että asiakkaamme voivat käyttää kotimaista, uusiutuvaa energiaa sekä toimia sähkön pientuottajina. Tuomme sähkön yli 720 000 asiakkaallemme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa sekä Koillismaalla vastaten 20 % Suomen sähkönjakelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Caruna Networks Oy

Ilmajoen Kisailijat voitti Carunan Nuorten Energiataidot -kisan7.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Elokuun ajan käynnissä ollut Carunan Nuorten Energiataidot -kisa on päättynyt. Kisassa Carunan verkkoalueen kuusi nuorten parissa toimivaa urheiluseuraa kilpailivat energiaan liittyvillä videoillaan yleisöäänistä. Kokonaisäänimäärä oli lähes 1 300. Tiukan kilpailun ja tasaisten äänimäärien jälkeen voittajaksi selviytyi Ilmajoen Kisailijat, joiden videolla havainnollistettiin eri energiatuotannon muotoja ja kierrätysvinkkejä liikkuen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme