VR-Yhtymä OyjVR-Yhtymä Oyj

Autoton päivä perjantaina 22.9. on hyvä tilaisuus kokeilla joukkoliikennettä – HSL-junalla matka taittuu huipputäsmällisesti

Jaa

Autotonta päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 22.9. osana Euroopan liikkujan viikkoa. VR ja HSL kannustavat autoilijoita suosimaan ympäristöystävällistä joukkoliikennettä.

VR ja HSL kampanjoivat liikkujan viikolla auton kotiin jättämisen hyödyistä.

– Junalla tai muilla julkisilla matkustaminen on aina ilmastoteko ja usein myös omalla autolla matkustamista edullisempaa. Liityntäpysäköintejä hyödyntämällä myös kauempana asuvat pääsevät hyödyntämään tiheää ja täsmällistä lähijunaliikennettä ja voivat säästää sekä matka-aikaa että rahaa, VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola sanoo.

VR ja HSL mahdollistavat autottoman päivän julkisen liikenteen palveluillaan ja kertovat liikkujan viikon kampanjassaan peräti sata syytä jättää auto kotiin.

Yksi niistä on täsmällisyys: esimerkiksi junan kyydissä liikenneruuhkaan juuttuminen ei ole riskinä, vaan perille pääsee aikataulussa.
­
HSL-lähijunien täsmällisyys tänä vuonna huippuluokkaa

HSL-liikenteessä ajetaan joka viikko noin 4 500 lähijunavuoroa. Niiden täsmällisyys on tänä vuonna ollut erinomaisella tasolla. Täsmällisyyttä kuvaava keskimääräinen myöhästymisaika oli tammi–elokuussa 33 sekuntia. Elokuussa keskimääräinen myöhästyminen oli 21,6 sekuntia.

– Tämä on mittaushistoriamme paras täsmällisyys HSL-junaliikenteessä. Matkustaja voi junan valitessaan luottaa, että pääsee perille tasan aikataulussa, sanoo HSL:n junaliikenne-yksikön päällikkö Tuomo Lankinen.

VR:n tavoite HSL-liikenteen täsmällisyydessä on alle 36,6 sekunnin keskimääräinen myöhästyminen. Täsmällisyyttä mitataan junien määräasemilla ja tietyillä väliasemilla: Tikkurilassa, Vantaankoskella ja Leppävaarassa.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot medialle:

VR:n viestintä, 029 4347 123 / viestinta@vr.fi

HSL:n viestintä, 040 163 2818 / viestinta@hsl.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa ja kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 9 000 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2022 HSL:n toimintakulut olivat 734 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 815 miljoonaa euroa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 304 miljoonaa nousua, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

VR hakee logistiikkapalvelujen kasvua uusilta toimialoilta ja vihreästä siirtymästä22.11.2023 09:42:36 EET | Tiedote

Raideliikenne tuottaa vähemmän päästöjä ja kuluttaa vähemmän energiaa kuin muut liikennemuodot. Siksi se on ratkaisevassa asemassa, kun tavoitteena on liikenteen päästöjen vähentäminen. VR:n logistiikkaliiketoiminnassa, VR Transpointissa, panostetaan aktiivisesti kolmeen keskeiseen kasvualueeseen, jotka tukevat vihreää siirtymää: teollisuuden investointeihin, vihreän siirtymän investointeihin sekä yhdistettyihin kuljetuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme