Kutsu julkistustilaisuuteen: Rakennustiedon ChatGPT-tekoälyassistentti uudistaa RT-kortiston käytettävyyden

Jaa

Rakennustieto tuo ChatGPT-tekoälyassistentin RT-kortiston asiakkaiden avuksi. Julkistustilaisuudessa 21.9.2023 klo 8.30-11.30 esittelemme täysin uudistuvan RT-kortiston tiedonhaun. Tervetuloa keskustelemaan tekoälyn vastuullisesta käytöstä ja kuulemaan tekoälyn käytön vaatimista taidoista.

Rakennustiedon RT-kortisto täytti viime vuonna 80 vuotta ja alunperin paperille painettu useamman hyllymetrin vievä RT-ohjekortisto on jo aikaa sitten muuttunut täysin digitaaliseksi palveluksi. Nyt tuomme palvelun käytettävyyden tämän päivän tasolle ChatGPT-tekoälyassistentin avulla.

RT-kortiston asiakkaat saavat ChatGPT-tekoälyassistentin käyttöönsä torstaina 21.9.2023. Tule tutustumaan täysin uudistuvaan RT-kortiston tiedonhakuun, keskustelemaan tekoälyn vastuullisesta käytöstä ja kuulemaan tekoälyn käytön vaatimista taidoista. Tilaisuudessa ChatGPT-tekoälyassistenttiamme jo testanneet käyttäjät kertovat käyttökokemuksistaan.

‍Teknologisena kumppanina ChatGPT-tekoälyassistentin kehittämisessä toiminut Elev Consultingin Antti Merilehto on kesän aikana tehdystä yhteistyöstä ja kehittämisestä innoissaan: "Yhteistyö Rakennustiedon kanssa sujui saumattomasti ja heidän joustavuutensa teki prosessista vaivatonta ja nopeaa. ChatGPT-ratkaisun kehittäminen testattavaksi alle kuukaudessa kesälomakaudella oli merkittävä osoitus molempien organisaatioiden ketteryydestä: päätös Rakennustiedolta saatiin kesäkuun lopussa ja alle kuukaudessa RT-kortiston ChatGPT-tekoälyassistentti oli jo aktiivisessa käytössä." Merilehto toteaa, että ketteryys on Rakennustiedon vahvuus. Tekoälyn parissa konsulttina toimivan Merilehdon mukaan on helppo tunnistaa ne organisaatiot, jotka haluavat toimia aidosti edelläkävijöinä alallaan: "Tekoälytyökalujen käyttö on taito, joka tulee olemaan kaikkien tietotyötä tekevien arkea. Edelläkävijät rakentavat ratkaisuja, joiden avulla oma henkilökunta ja asiakkaat pääsevät huomisen hyötyjen pariin jo tänään."

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä

Ohjelma

‍8.30 - 9.30
Aamukahvit

9.30 - 9.40
Tilaisuuden avaus: Rakentamis- ja kiinteistöalan luotettavan ja ajantasaisen tiedon lähteet uudistuvat käytettävyydeltään
Laura Apilo, toimitusjohtaja, Rakennustieto Oy

‍9.40 - 10.10
RT-kortiston sisältö ja käytettävyys uudistuvat

‍Demo: Näin haen tietoa ja keskustelen ChatGPT-tekoälyassistentin kanssa
Pia Rämö, liiketoimintajohtaja, Tietopalvelut, Rakennustieto Oy
Matti Määttänen, liiketoiminnan kehityspäällikkö, Rakennustieto Oy

‍Käyttäjien kokemuksia
Suunnittelijan, rakennuttajan ja rakennusliikkeen kommenttipuheenvuorot

‍10.10 - 10.40
Taidot, joita ChatGPT-tekoälyassistentin käytössä tarvitaan
Antti Merilehto, konsultti, Elev Consulting

‍10.40 - 11.00
Vakioidun ja konsensustiedon merkitys tekoälyn aikakaudella
Tommi Arola, tutkimusjohtaja, digitaalinen rakennettu ympäristö, Rakennustietosäätiö sr

‍11.00 - 11.15
Tekoälyn vastuullinen käyttö rakennusalalla
Pieti Marjavaara, innovaatiojohtaja, A-Insinöörit

‍11.15 - 11.30
Keskustelua ja tilaisuuden päätös

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennustieto Oy

Kutsu webinaariin 24.8.2023 klo 12.30 - 14.35: Oletko vain pelkkä digitoija vai diggaatko aidosti digiä?21.8.2023 11:27:14 EEST | Kutsu

Kiinteistö- ja rakentamisalan (KIRA-alan) muutosvauhti vain kiihtyy – ja haastaa jokaisen kiinteistö- ja rakentamisalalla uudistamaan osaamista ja toimialamme toimintatapoja. Enää ei riitä, että digitoit! Vakioitu, digitaalisesti virtaava tieto mahdollistaa perinteisten toimintamallien parantamisen ja koko toimialan uudistamisen‍. RTS-konserniin kuuluvat Rakennustietosäätiö RTS, Rakennustieto Oy ja Rakennustietomalli Oy kutsuvat sinut ajankohtaiseen webinaariin.

Rakennetun ympäristön energiaoptimointi tarvitsee dataekosysteemin, jossa osaaminen ja data on käytössä yli toimialarajojen29.6.2023 10:48:27 EEST | Tiedote

Rakennustietosäätiön ja Sitran Kaupunki 3.0 yhteistyöhankkeessa on alkuvuoden aikana koottu rakennusten dataohjautuvalle energiaoptimoinnille dataekosysteemin perusta. Hanke oli osa Sitran datatalouden tiekartan toimenpiteitä ja sen keskeisenä tuloksena löydettiin: yritysyhteistyöhön tarvittavat ensivaiheen käyttötapaukset ja osaaminen yli yritysrajojen tarvittavat digitaaliset tiedot ja näiden standardointitarpeet keskeiset toimenpiteet dataekosysteemin kokoamiseksi

Rakennustiedon Ilmastoseloste vastaa uuden rakentamislain vaatimuksiin8.5.2023 13:53:53 EEST | Tiedote

Uuden rakentamislain vähähiilisyystavoitteiden myötä uudisrakentamisessa käytettävistä tuotteista tarvitaan hiilijalanjälki-, hiilikädenjälki- ja materiaalitietoja. Vastatakseen tähän tiedontarpeeseen Rakennustieto Oy julkaisee uuden Ilmastoseloste-tuotteen, joka tarjoaa uuden rakentamislain mukaiset ympäristötiedot yhdessä paketissa. Ilmastoseloste on EPD-ympäristöselosteen rinnalle tuotu tuote, joka täyttää kansallisen lainsäädännön tarpeet. Rakennustieto toimii Suomessa EPD-operaattorina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme