Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry

Pelastusalan lisäkoulutuspaikkoihin osoitettava resurssit

Jaa

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL pitää yhteiskunnan turvallisuuden kannalta kriittisen tärkeänä, että pelastusalan oppilaitoksille osoitetaan riittävät määrärahat budjettiriihessä. Pelastusala on huomioitu pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelmassa poikkeuksellisen kattavasti.

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen palomies-ensihoitajia harjoituksessa.
Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen palomies-ensihoitajia harjoituksessa. Kuva: Mikko Vähäniitty

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että pelastus-, ensihoito- ja hätäkeskusammattilaisten resurssit varmistetaan.

– Pelastajien ja hätäkeskuspäivystäjien lisäkoulutuspaikat varmistetaan alle kymmenen miljoonan euron vuosittaisella lisämäärärahalla. Tarvittavan investoinnin suuruus on mitättömän pieni suhteutettuna tulipaloista aiheutuviin henkilövahinkoihin ja 200 miljoonan euron omaisuusvahinkoihin, järjestön johtaja Kim Nikula painottaa.

Hallitusohjelmassa luvataan, että yhdenvertaiset pelastuspalvelut turvataan koko maassa. Tavoite on hyvä ja edellyttää sitä, että hallitusohjelman kirjaukset muutetaan euroiksi.

Pelastustoimessa on tunnistettu noin 80 miljoonan euron rahoitusvaje, mikä tulee paikata tulevissa budjettiriihissä. Lisäresurssit tulisi kohdistaa lisäkoulutuspaikkoihin sekä operatiiviseen pelastustoimintaan.

– Sisäministeriön toimintavalmiusohje edellyttää, että pelastusyksiköt ovat suurimmissa kaupungeissa 60 sekunnin lähtövalmiudessa. Välitön toimintavalmius, ammattitaitoinen henkilöstö ja riittävät henkilöstöresurssit varmistavat sen, että kansalaiset saavat hädän hetkellä apua, järjestön johtaja Kim Nikula toteaa.

SPAL pitää myös hyvänä hallitusohjelman kirjauksia, jotka edistävät ensihoito-, hätäkeskus- ja pelastusalan ammattilaisten turvallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen palomies-ensihoitajia harjoituksessa.
Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen palomies-ensihoitajia harjoituksessa.
Lataa

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL on Suomen suurin pelastushenkilöstön ammattiliitto. Liitto ajaa ja valvoo pelastus-, ensihoito- ja hätäkeskusammattilaisten etuja ja oikeuksia sekä edistää heidän hyvinvointiaan työelämässä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry

Hallitusohjelma: Ratkaisuja pelastajapulaan, koulutusuudistusta ei nähdä välttämättömänä investointina19.6.2023 12:53:52 EEST | Tiedote

Pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelman tavoitteena on parantaa kansalaisten turvallisuutta ja tehostaa pelastustoiminnan toimintakykyä. – Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin eduskuntavaalitavoitteet otettiin kiitettävästi mukaan hallitusohjelmaan. Valitettavasti pelastus- ja hätäkeskustoiminnan koulutusuudistuksen välttämättömyyttä ei täysin oivallettu, sanoo järjestön johtaja Kim Nikula.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme