Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Rakennusperintöavustukset haussa Pohjois-Karjalassa

Jaa

Avustuksia haettavana rakennusperinnön ja kulttuuriympäristökohteiden hoitoon. Hakuaika ensi vuonna myönnettäviin avustuksiin päättyy marraskuun lopussa. Avustusta voidaan myöntää esimerkiksi historiallisten rakennusten korjauksiin tai historiallisten puutarhojen ja puistojen entistämiseen.

Puurakennuksia.
Viime vuosina useat Puu-Nurmeksen vanhat rakennukset ovat saaneet korjaustoimiin valtionavustuksia. Kuva Pekka Piiparinen / Pohjois-Karjalan ELY-keskus.

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta ja Museovirastosta voi hakea harkinnanvaraisia avustuksia rakennusperinnön ja kulttuuriympäristökohteiden hoitoon. Hakuaika ensi vuonna myönnettäviin avustuksiin päättyy marraskuun lopussa.

Avustuksia voidaan esimerkiksi myöntää historiallisen rakennuksen omistajalle korjauksiin, joilla edistetään arvokkaan rakennusperinnön vaalimista ja tuetaan rakennusrestauroinnin työtapojen säilymistä. Tällaisia korjauskohteita voivat olla muun muassa vesikaton, rungon ja ulkoseinien, perustusten, ikkunoiden ja ovien tai tulisijojen kunnostaminen. 

Museoviraston entistämisavustuksessa avustettavia kohteita voivat olla yksittäisten rakennusten lisäksi myös esimerkiksi historialliset puutarhat ja puistot rakennelmineen, hautapaikat muistomerkkeineen sekä toisen maailmansodan puolustusvarustukset.

Avustukset on tarkoitettu osarahoitukseksi hankkeen kokonaiskustannuksista. Myös suunnitteluun voi hakea avustusta.

Hakemukset tulee toimittaa ELY-keskukseen tai Museovirastoon 30.11.2023 kello 15.00 mennessä. Museovirasto ottaa hakemuksia vastaan 16.10.2023 alkaen, sen sijaan ELY-keskuksiin hakemuksia voi jättää jo nyt.

Lisätietoja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ELY-keskuksen rakennusperinnön hoitoavustukset:

Pekka Piiparinen
maankäyttöasiantuntija, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
p. 029 502 6001
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi


Museoviraston entistämisavustukset:

Mikko Westman
amanuenssi, Pohjois-Karjalan museo Hilma
p. 050 305 8408
etunimi.sukunimi@joensuu.fi

Teemu Kuivalainen
amanuenssi, Pohjois-Karjalan museo Hilma
p. 050 521 2652
etunimi.sukunimi@joensuu.fi

Harri Metsälä
erikoisasiantuntija, Museovirasto
p. 0295 33 6177
etunimi.sukunimi@museovirasto.fi

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Kauppakatu 40 B, PL 69
80101 Joensuu

p. 0295 026 000
www.ely-keskus.fi/pohjois-karjala

ELY-keskuksen logo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme