Kutsu toimituksille: Tervetuloa tutkimaan ikääntyvän Suomen kehitysskenaariot striimattavassa keskustelutilaisuudessa 27.9.

Jaa

Tervetuloa kuulemaan, kun asiantuntijat ja päättäjät debatoivat Suomen tulevaisuuskuvista keskiviikkona 27.9. Työeläkevakuuttajat Telan ja sosiaali- ja terveysalan kattojärjestö SOSTEn keskustelutilaisuudessa!

Suomi tekee koko ajan pieniä ja suuria valintoja. Niiden seurauksena ja niistä huolimattakin maailma voi muuttua parissa kymmenessä vuodessa enemmän kuin uskommekaan. Telan ja SOSTEn keskustelutilaisuudessa keskiviikkona 27.9.2023 klo 15:30-16:15 matkataan vuoteen 2049 ja tutkitaan Suomen tulevaisuuskuvia tilaisuuden yhteydessä ilmestyvän raportin pohjalta. Telan ja SOSTEn raportti kuvaa ikääntyvän yhteiskuntamme mahdolliset kehitysskenaariot ammentaen yhdentoista suomalaisen vaikuttajan ajattelusta.

Keskustelijoina tilaisuudessa ovat Telan ja SOSTEn aivoriihessä vaikuttaneet työelämäprofessori Vesa Vihriälä ja riihen puheenjohtajana toiminut Väestöliiton toimitusjohtaja Eija Koivuranta, kansanedustajat Aura Salla ja Pinja Perholehto sekä Telasta yhteiskuntavaikuttamisen päällikkö Janne Pelkonen. Tilaisuuden avaa Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes. Keskustelun juontaa Ylen toimittaja Sakari Sirkkanen. Se striimataan Yle Areenassa. 

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta livestriimin välityksellä tai paikan päällä Sofia Helsingissä (Sofiankatu 4 C, Helsinki).

Ilmoittautumiset Telan viestintäpäällikkö Jenni Heinolle: p. 040 170 4656, jenni.heino@tela.fi

Kolme tulevaisuutta, tuhat valintaa

Tilaisuudessa tutkittavia tulevaisuuskuvia on kolme:

  • Mitä oikein tapahtui, että Suomi jätti hyvästit hyvinvointivaltiolle ja ajatukselle yhteisestä riskien jakamisesta?
  • Tai mitä tapahtui, että isot investoinnit koulutukseen ja hyvinvointiin nähtiin yhtäkkiä mahdollisiksi?
  • Tai miten ihmeessä poliittinen päätöksenteko meni niin solmuun, että tapahtui mitä tapahtui?

Skenaarioihin pääset sukeltamaan ennakkoon katsomalla maistiaisen Telan YouTube-kanavalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Työeläkevakuuttajat Tela
Salomonkatu 17 B
00100 Helsinki

https://www.tela.fi/

Työeläkevakuuttajat Tela on kaikkien Suomessa toimivien työeläkevakuuttajien edunvalvontajärjestö. Telan jäseninä ovat kaikki lakisääteistä työeläketurvaa hoitavat työeläkevakuuttajat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työeläkevakuuttajat Tela

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme