Naisvangit – Millaiset polut johtavat telkien taakse

Jaa

Sonja Saarikosken tietoteos NAISVANGIT – RIKOLLISUUDEN KEHÄ MAAILMAN ONNELLISIMMASSA MAASSA on kirja rikoksesta ja rangaistuksesta, ihmisestä rikoksen takana ja tapahtumista sen ympärillä.

Laajaan taustatyöhön – haastatteluihin ja kirjallisiin dokumentteihin perehtymiseen – perustuva kirja tuo naisvangit ja vankilaelämän lähelle.

Graafinen suunnittelu Antti Grundstén.
Graafinen suunnittelu Antti Grundstén.

Saarikosken kirja näyttää katkelmia hyvinvointivaltion näkymättömästä todellisuudesta, sieltä missä on totuttu selviämään keinolla millä hyvänsä.

Kymmenien vankien kertomuksissa nousevat esiin epäreilut lähtökohdat elämään, traumat, suru ja katumus, mutta myös toivo ja halu aloittaa uudestaan puhtaalta pöydältä.

Kirja on myös kuvaus laitoksista, vallasta ja sen käytöstä. Mikä vankilan tarkoitus on? Mitä on olla nainen miesten ehdoilla suunnitellussa vankilassa – osana vähemmistön vähemmistöä?

"Kaikki tapahtumat, tilanteet, ajatukset ja tunteet, jotka kirjassa liitetään haastateltavieni elämään, on joko kerrottu minulle henkilökohtaisesti tai olen lukenut ne haastateltaviani koskevista dokumenteista", kirjoittaa Saarikoski teoksen jälkisanoissa.

Hänen läpikäymänsä kirjalliset dokumentit ovat olleet esimerkiksi lastensuojeludokumentteja, oikeudenkäyntipöytäkirjoja, epikriisejä ja esitutkintamateriaaleja.

***

Sonja Saarikoski (s. 1989) on helsinkiläinen toimittaja, joka työskentelee verkkomedia Long Playssa. Lisäksi hän kirjoittaa klassisen musiikin kritiikkiä ja opettaa journalistista kirjoittamista Helsingin yliopistossa. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Imagessa, Helsingin Sanomissa ja Suomen Kuvalehdessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Keskon historiateos Rohkea kauppajätti ilmestyy 5.12. – Tervetuloa media-aamiaiselle K-Kampukselle!21.11.2023 10:00:00 EET | Tiedote

ROHKEA KAUPPAJÄTTI – KESKON HISTORIA 1940–2022 -kirja ilmestyy tiistaina 5. joulukuuta. Tervetuloa silloin media-aamiaiselle kello 9.30–11.00 K-Kampukselle Helsingin Kalasatamaan (Työpajankatu 12). Rohkea kauppajätti on tarina Pohjois-Euroopan johtavasta kauppakonsernista ja yhdestä Suomen suurimmasta yrityksestä. Kesko on ollut jo yli 80 vuotta mukana suomalaisten elämässä ja on sitä myös vahvasti tänä päivänä. Historioitsija Anitra Komulaisen kirjoittama teos on myös mielenkiintoinen kuvaus kaupan alan historiasta ja kaupan toiminnasta tämän päivän Suomessa. Mediatilaisuudessa paikalla ja haastateltavissa ovat Keskon pääjohtaja Mikko Helander sekä kirjan kirjoittanut Anitra Komulainen. (Aamupalaa tarjolla kello 9.30 alkaen, tilaisuuden puheosuus alkaa kello 10.) *** Yst ilm tilaisuuteen: reetta@siltalapublishing.fi.

Kulttuurihistorioitsija David Van Reybrouck vieraana Helsingin kirjamessuilla Indonesia-teoksellaan18.10.2023 09:44:10 EEST | Tiedote

Kansainvälisesti arvostettu belgialainen kulttuurihistorioitsija David van Reybrouck vierailee Helsingin kirjamessuilla 27.–28.10. TIEDOTUSTILAISUUS hänen uusimmasta kirjastaan REVOLUSI – INDONESIA JA MODERNIN MAAILMAN SYNTY perjantaina 27.10. kello 13.45–14.15 Messukeskuksessa (tila 204). Van Reybrouckin MESSUESIINTYMINEN on lauantaina 28.10. kello 12.30–13.00 Kruununhaka-lavalla. Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt Reetta Ravi, reetta@siltalapublishing.fi, 0400 328 300.

Luonnontieteellisessä museossa näyttely maailman avainlajeista28.9.2023 14:52:08 EEST | Tiedote

Luonnontieteellisessä museossa Helsingissä avautuu 4. lokakuuta näyttely Korvaamattomat – näkymiä maailman avainlajeihin. Se pohjautuu Juha Kauppisen ja Janne Torisevan tänä syksynä ilmestyneen Korvaamattomat – Kertomuksia maailman avainlajeista -kirjan kuvitukseen ja tekstiin. Näyttely esittelee upein kuvin ja kertomuksin maapallon ekosysteemien keskeisinä pidettyjä lajeja, niin sanottuja avainlajeja, ja niiden lukemattomia ihmeellisiä suhteita muihin eliölajeihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme