Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Opiskelijat kohtaavat senioreita digituen tapahtumassa

Jaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue järjestää Vanhustenviikolla Digitukea senioreille -tapahtuman tiistaina 3.10.2023 klo 9-12. Laurea-ammattikorkeakoulun tiloissa Tikkurilassa järjestettävässä tapahtumassa opiskelijat pääsevät näkyvään rooliin tapahtuman järjestelyissä.

Nainen opettaa vanhusta kirjoittamaan.
Digituen tapahtumassa on koolla laaja joukko alueen toimijoita, jotka tarjoavat digitukea tai palveluita senioreille.

Vantaalla ja Keravalla on huomattu, että digituen tarve ei ole loppumassa. Digitaaliset palvelut ovat vahvasti läsnä terveydenhuollossa ja sosiaalipalveluissa sekä kaikenlaisessa arkisessa asioinnissa. Kun palvelut siirtyvät sähköisiin välineisiin, tarvitaan niiden kylkeen digitukea mahdollisimman helposti ja matalalla kynnyksellä. Kasvokkain annettava digituki ja neuvonta ovat monille nimenomaan se tapa, jota eniten kaivataan. Tällainen tapahtuma järjestetään ensimmäistä nyt kertaa. Koolla laaja joukko alueen toimijoita, jotka tarjoavat digitukea tai palveluita senioreille. Tapahtumassa katse suunnataan digitaalisiin palveluihin ja niiden käyttämiseen nimenomaan senioreiden näkökulmasta.  

Tapahtumaan odotetaan alueella asuvia senioreita, seniori-ikää lähestyviä sekä heidän läheisiään. Opiskelijat opastavat heitä korkeakoulun tiloissa ja avustavat esimerkiksi kahvien kanssa. Opiskelijat auttavat senioreita myös erilaisten sovellusten, kännyköiden, tablettien ja tietokoneiden parissa. Myös muita alueella toimivia digituen ammattilaisia on antamassa digitukea tapahtuman aikana  

”Opiskelijoilta on tullut monta raikasta ideaa tapahtuman järjestämiseen”, sanoo tapahtuman koordinoinnista ja suunnittelusta vastaava Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen erityisasiantuntija Maija Isaksson Asukkaan asialla -hankkeesta. ”Opiskelijat ovat nimenomaan toivoneet, että he voivat auttaa tapahtumakävijöitä esimerkiksi kahvituksessa ja seurustella senioreiden kanssa kahvikupposen äärellä”, kertoo Isaksson. 

Laurean opiskelijat ovat saaneet tapahtumassa tehtäväkseen myös esitellä yhden tai muutaman hyvinvointia tukevan sovelluksen, joka sopisi senioriväestölle. Lisäksi esittelyssä on muun muassa Martta-sovellus ja Vantaan aikuisopiston tietotekniikkakurssien tarjontaa. Lisäksi tapahtumassa kuullaan aamupäivän aikana useita asiantuntijapuheenvuoroja esimerkiksi edunvalvontavaltuutuksesta, arjen tietoturvasta ja kokemusasiantuntijoiden näkemyksiä. Paikalliset järjestöt ja organisaatiot esittäytyvät messuosastolla.  

Lisätietoja antaa: 

Maija Isaksson 

Erityisasiantuntija 

0405477635  

maija.isaksson@vakehyva.fi 

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Budgetförslaget offentliggjorts: tjänsterna tryggas trots den utmanande ekonomiska situationen24.10.2023 15:00:00 EEST | Tiedote

Vanda och Kervo välfärdsområde går in i sitt andra verksamhetsår 2024 i ett utmanande läge. Invånarnas servicebehov ökar, och samtidigt har välfärdsområdets ekonomiska situation blivit svårare än förväntat. Vi svarar på utmaningarna genom att djärvt effektivisera och förnya serviceproduktionen. Välfärdsområdet avväger att ansöka om tilläggsfinansiering som en del av den ekonomiska styrningen.

Talousarvioesitys julki: Palvelut turvataan haastavasta taloustilanteesta huolimatta24.10.2023 15:00:00 EEST | Tiedote

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen toinen toimintavuosi 2024 alkaa haastavassa tilanteessa. Alueen asukkaiden palvelutarve kasvaa, ja samaan aikaan hyvinvointialueen taloudellinen tilanne on muuttunut ennakoitua vaikeammaksi. Haasteisiin vastataan tehostamalla ja uudistamalla rohkeasti palvelutuotantoa. Hyvinvointialue harkitsee lisärahoituksen hakemista valtiolta osana taloutensa hallintaa.

Aluevaltuuston kokous järjestetään 23.10.202320.10.2023 09:24:18 EEST | Tiedote

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuuston kokous pidetään Vantaan kaupungintalon valtuustosalissa maanantaina 23.10.2023 klo 18.00 alkaen. Kokouksen kuulutus on julkaistu 18.10.2023. Yleisön on mahdollista seurata aluevaltuuston kokousta kaupungintalon tiloissa (os. Asematie 7, Vantaa) sekä sähköisesti striimattuna Youtubessa. Kokouksen esityslista julkaistaan viimeistään neljä päivää ennen kokousta hyvinvointialueen verkkosivustolla. Kokouksessa käsiteltäviä asioita ovat muun muassa: hyvinvointialueen hallintosäännön päivittäminen 23.10.2023 lukien toimenpideselvitys hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan vuoden 2022 arviointikertomuksessa esitettyjen havaintojen ja huomioiden pohjalta. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävänä yleisessä tietoverkossa hyvinvointialueen verkkosivustolla maanantaista 30.10.2023 klo 12.00 lähtien.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme