Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto mukana Euroopan parhaiden yliopistojen listalla

Jaa

Jyväskylän yliopisto sijoittui uudessa Euroopan parhaiden yliopistojen listauksessa sijalle 186. Jo pelkkä listalle pääsy on saavutus, sillä mukaan on valittu ainoastaan 690 yliopistoa maanosan huipulta. Suomesta listalle ylsi 10 yliopistoa. Jyväskylän yliopisto sijoittui kuudenneksi suomalaisten yliopistojen joukossa.

Ruusupuisto-rakennus.
Ruusupuisto-rakennus.

Brittiläisessä yliopistovertailussa (QS Europe University Rankings) listattiin ensimmäistä kertaa Euroopan yliopistot paremmuusjärjestykseen. Kärjessä olivat Oxfordin yliopisto ja ETH Zürich.

- Tässä rankingissa yliopiston kansainvälisellä maineella on vahva painoarvo. Voimme olla tyytyväisiä sijoitukseemme. Se kertoo siitä, että tutkimuksemme ja koulutuksemme on kansainvälisestikin korkealle arvostettua, vararehtori Henrik Kunttu kiteyttää.

Listaus perustuu viiteen mittariin, joilla on vertailussa erilaiset painoarvot: tutkimus ja keksinnöt (45 %), työllistyminen ja tulokset (20 %), opiskelijoiden ja opetushenkilöstön suhdeluku (5 %), kansainvälinen yhteistyö (30 %), sekä kestävä kehitys (5 %).

Parhaan arvion JYU sai opiskelijoiden ja opetushenkilöstön suhdeluvussa, jossa se sijoittui peräti sijalle 46 Euroopassa. Kehnoin arvio tuli kansainvälisten opiskelijoiden määrästä.

Kesällä julkaistussa maailmanlaajuisessa QS-yliopistovertailussa Jyväskylän yliopiston sijoitus oli 446. Suomalaisia yliopistoja oli mukana 9, joista JYU oli seitsemäs.

Lisätietoja:

Vararehtori Henrik Kunttu, puh. 050 599 6134, henrik.m.kunttu@jyu.fi

Erityisasiantuntija Viivi Aumanen, puh. 040 805 4732, viivi.aumanen@jyu.fi

Yliopistolistaus:

https://www.topuniversities.com/university-rankings

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye