HAM Helsingin taidemuseo

Inma Herrera: They change their body into spirit, HAM galleria 30.9.−12.11.2023

Jaa

Aineen olomuotoja määrittävä hauras lanka tanssii valtavassa avaruudessa. Geologia, kemia, fysiikka, metallurgia ja alkemia − kaikki kohtaavat yhteisessä polttopisteessä. Ne pyrkivät ratkaisemaan aineen ja sen muodonmuutosten arvoituksia näennäisen erilaisista ja humanistisista näkökulmista.

Inma Herrera, 2023.
Inma Herrera, 2023.

Siirtymämetallien ryhmään kuuluva kupari ylittää roolinsa muunakin kuin vain hivenaineena, joka ylläpitää ihmiskehon tasapainoa. Se on yksi ensimmäisistä metalleista, joita ihminen on hyödyntänyt työkaluissa ja käyttöesineissä. Nykyään kupari palvelee meitä sähkön johtimena ja vesijohtojärjestelmissä.

Inma Herreran näyttely They change their body into spirit (Ne muuttavat kehonsa hengeksi) vie katsojan tutkimusmatkalle tämän elementin monipuoliseen olemukseen. Kiehtovassa dialogissa vesi ja tuli kietoutuvat sulamisen, kiteytymisen ja kiinteytymisen prosesseissa. Malmin, johtojen, levyjen, tankojen, alustojen, stalaktiittien, putkien ja kemiallisten yhdisteiden avulla Herrera kohtaa aineen olomuotoja, jotka huojuvat ihmistieteiden kontrolloimien alueiden ja olemassa olevien luovien elämänvoimien selittämättömien mysteerien välillä.

Inma Herrera on Helsingissä työskentelevä taiteilija, joka käyttää ilmaisukielenään taidegrafiikkaa. Herreralle myönnettiin vuonna 2020 Suomen Taideyhdistyksen Dukaattipalkinto. Hän oli Real Academia de España en Roman residenssitaiteilija vuosina 2017–2018. Herrera analysoi ja purkaa taidegrafiikan syntaksia installaatioissaan, joissa hän yhdistää taidegrafiikkaa, kuvanveistoa ja videoita luoden samalla käsitteellisiä ja materiaalisia yhteyksiä.

Näyttelyn toteutumista ovat tukeneet AC/E, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Boliden (Harjavalta/Kevitsa), Helsingin Rauta Oy, Koskensaari Oy ja Varnia Oy.

Erityiskiitokset Espanjan suurlähetystölle.

inma-herrera.com

Inma Herrera: They change their body into spirit, HAM galleria 30.9.−12.11.2023

Lisätietoja:

Kuraattori Heli Harni, HAM, 040 334 6071, heli.harni(at)hamhelsinki.fi

Näyttelystä ei järjestetä tiedotustilaisuutta.

Avainsanat

Kuvat

Inma Herrera, 2023.
Inma Herrera, 2023.
Lataa
Inma Herrera, 2023.
Inma Herrera, 2023.
Lataa
Inma Herrera, 2023.
Inma Herrera, 2023.
Lataa
Inma Herrera, 2023.
Inma Herrera, 2023.
Lataa

HAM galleria

Tennispalatsi / Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki
Avoinna ti 10–17.30, ke–su 11.30–19, ma suljettu
HAM galleriaan on aina vapaa pääsy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HAM Helsingin taidemuseo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme