HSY:n hallituksen päätökset 22.9.2023

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitus päätti muun muassa hyväksyä hankesuunnitelman koskien Vantaan Tikkurilan pääviemäreiden saneerausta ja pumppaamojen rakentamista Satomäki-Maarinkunnas -alueella sekä hankesuunnitelman Espoon Mulby-Åminne -alueen vesihuollosta.
Hallitus päätti valita LT Teollisuuspalvelut Oy:n urakoitsijaksi sako- ja umpikaivojen tyhjennyksiin ja lietteen kuljetukseen Espoon ja Kauniaisten urakka-alueilla.
Lisäksi hallitus sai tiedoksi Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen vuoden 2022 seurannan sekä osavuosikatsauksen HSY:n toiminnasta ja taloudesta tammi-elokuulta 2023.
HSY tiedottaa erillisellä tiedotteella Tikkurilan alueen pääviemäreiden saneerauksen hankesuunnitelmasta.
Kokouksessa käsitellyt muut asiat päätettiin ehdotusten mukaisesti.
Kokouksen esityslista/pöytäkirja, jossa on lisää edellisistä sekä muut käsitellyt asiat:
https://hsy10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames
Ystävällisin terveisin
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
viestintäjohtaja Riitta-Liisa Hahtala
puh. 040 593 6346
www.hsy.fi
Avainsanat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.
HSY – Puhtaasti parempaa arkea
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HSY
Pyttyyn heitetty roska ei katoa30.11.2023 08:20:00 EET | Tiedote
Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) jätevedenpuhdistamoille päätyi viime vuonna jätevesien mukana noin 800 tonnia roskaa, mikä ei sinne kuulu. Isommat roskat jäävät kiinni puhdistuksen alkuvaiheessa olevaan siivilään eli välppään. Roskien joukosta on vuosien saatossa löytynyt myös leluja, kännyköitä ja tekohampaita.
HSY keräsi syyskierroksella vaarallisia jätteitä kolmanneksen aiempaa enemmän23.11.2023 13:01:25 EET | Tiedote
Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY järjesti syys–lokakuussa toista kertaa erillisen vaarallisen jätteen keräyskierroksen. Tänä vuonna keräysauto kiersi Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kirkkonummella. Palvelu tavoitti asukkaat hyvin – keräysautoon tuotiin yhteensä reilu 12 500 kiloa vaarallista jätettä.
Pääkaupunkiseudun ulkoilmasta mitataan 10 eri ilmansaastetta17.11.2023 11:14:29 EET | Tiedote
Ilmanlaatu on kansainvälisesti tarkasteltuna hyvä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa, mutta myös pääkaupunkiseudulla ilma on ajoittain huono eri ilmansaasteiden vuoksi. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY seuraa pääkaupunkiseudun ilmanlaatua erilaisin mittauksin.
HSY:n hallituksen päätökset 17.11.202317.11.2023 11:13:55 EET | Tiedote
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitus hyväksyi muun muassa Helsingin Pitkäkoski - Ilmala, Nuijamiestentien alueen vesihuollon hankesuunnitelman ja Espoon Kyytimäen alueen vesihuollon hankesuunnitelman. Hallitus päätti, että maansiirto- ja kaivinkonetyöt hankitaan vesi- ja viemäriverkon huolto-, korjaus- ja uudisrakennustöihin seuraavasti: - Mikkelän tukikohdan osalta Espoon Maastotyö Oy:ltä, alueena Espoo ja Kauniainen - Ilmalan tukikohdan osalta S-Kuljetus Oy:ltä, alueena Helsinki - Hosantien tukikohdan osalta Kuljetusliike Sevon Oy:ltä, alueena Vantaa. Hallitus päätti hankkia Espoon Myllymäen jätevedenpumppaamon rakentamisen pääurakan Skanska Infra Oy:ltä ja valita Sortti-asemilta noudetun metalliromun kuljetusten, vastaanoton ja hyödyntämisen toteuttajaksi Kuusakoski Oy:n. Hallitus sai tiedoksi Pääkaupunkiseudun ilmanlaadun seurantaohjelman vuosille 2024–2028. Kokouksessa käsitellyt muut asiat päätettiin ehdotusten mukaisesti. HSY tiedottaa erillisellä tiedotteel
Biojätteen keräys alkoi pääkaupunkiseudulla 30 vuotta sitten16.11.2023 09:03:11 EET | Tiedote
Biojätettä on kerätty erikseen asuinkiinteistöiltä pääkaupunkiseudulla jo 30 vuoden ajan. Keräys aloitettiin Pohjois-Helsingissä vuonna 1993. Viiden vuoden kuluttua keräys kattoi koko pääkaupunkiseudun asuinkiinteistöt, joissa oli vähintään 10 huoneistoa. Biojätteen lajittelijoita puhuttivat jo 1990-luvulla keittiön allaskaapin ahtaus ja biojätteen pakkaaminen. Biojätteen käsittelyssä on astuttu suuri harppaus kehittyneempään suuntaan. Biojätteestä saadaan nykyään mullan lisäksi uusiutuvaa energiaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme