Gummerus

Onnen päiviä ja surujen kitaraa – Rakastetun radioäänen Jake Nymanin muistelmateos ilmestyy 25.9.

Jaa

Monen vuoden jälkeen – Radiomiehen muistelmat (Gummerus) on suorapuheinen ja koskettava muistelmateos yli puolen vuosisadan mittaisesta radiourasta ja värikkäistä vaiheista Yleisradion klassikko-ohjelmien kuten Muistojen bulevardin ja Onnenpäivän taustalla. Mutta millainen mies on Jake Nyman radioäänen takana?

Monen vuoden jälkeen
Monen vuoden jälkeen

Jake Nyman teki ensimmäisen radio-ohjelmansa vuonna 1972, kun rock ja pop olivat Yleisradion ohjelmissa vielä harvinaista herkkua. Nymanin yli 50-vuotinen ura on omistettu populaarimusiikin ilosanoman levittämiselle.

Monen vuoden jälkeen johdattaa Ylen kulissien taakse ja suomalaisen populaarimusiikkikulttuurin historiaan. Nyman kuvaa ilmiömäisen muistinsa avulla ja terävän itseironisesti ohjelmien syntyä sekä muistelee kollegoita ja johtajia, jotka ovat jättäneet jälkensä Suomen radiohistoriaan – hyvässä ja pahassa.

”Jos Jeesus laskeutuisi taivaasta Pasilaan ja ilmoittaisi haluavansa tehdä bluesin erikoisohjelman, se ei olisi ihme. Ihme olisi jos hänen annettaisiin tehdä se.”

Rinnalla kulkee perhe-elämä ja muu siviilielämä, josta Nyman kirjoittaa rehellisesti iloineen ja suruineen.

”Paul Simon laulaa vanhenemisesta väittäen, että kaikkien näiden vuosien ja muutosten jälkeen me olemme kuitenkin enemmän tai vähemmän samanlaisia. Simon on väärässä. En usko, että kukaan lapsensa hautaamaan joutunut voi olla enää samanlainen kuin ennen. Minä ainakaan en ole.  –  Toista ääripäätä edustaa se tekopyhä, joskus jopa lähes uskonnollisella hurmoksella esitetty jollotus, jossa lauletaan 'elämälle kiitos, sain siltä paljon'. Joo, kiitos vaan, mutta vähempikin olisi riittänyt.”

Jake Nyman (s. 1949) on palkittu tietokirjailija ja yksi Suomen tunnetuimmista radiotoimittajista, jonka suosituimpia ohjelmia ovat muun muassa Kovan päivän ilta, Muistojen bulevardi, Onnenpäivä, Nuorten sävellahja, Rockradio ja Tähtisumua. Nyman on kirjoittanut useita populaarimusiikin tieto- ja hakuteoksia, kuten Kielletyt levyt – Sata vuotta musiikin sensuuria (Gummerus). Hänet on palkittu Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla.

Jake Nyman: Monen vuoden jälkeen – Radiomiehen muistelmat
341 sivua

Ilmestyy painettuna kirjana 25.9., sekä e- ja äänikirjana 25.12., lukija: Jake Nyman

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kirjailija Jake Nyman. Kuvaaja: Ville Malja
Kirjailija Jake Nyman. Kuvaaja: Ville Malja
Lataa
Kirjailija Jake Nyman. Kuvaaja: Ville Malja
Kirjailija Jake Nyman. Kuvaaja: Ville Malja
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Antti Järven Minne katosi Antti Järvi? saa tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon29.11.2023 20:00:00 EET | Tiedote

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2023 on valittu kirjailija, toimittaja Antti Järvi teoksestaan Minne katosi Antti Järvi? Kertomus kadonneesta isoisoisästä ja luovutettuun Karjalaan jääneistä (Gummerus). Se on ensimmäinen kotimainen tietokirja, joka käsittelee talvisodan jälkeen luovutetulle alueelle vapaaehtoisesti jääneitä suomalaisia. Samalla se on romaanin lailla avautuva teos perhesalaisuudesta ja vaietusta historiasta. Palkinnon saajan valitsi kuuden ehdokaskirjan joukosta lastenkirjailija Linda Liukas.

Antti Järven Minne katosi Antti Järvi? on Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaana7.11.2023 10:10:42 EET | Tiedote

Arvostetun toimittajan ja tietokirjailijan Antti Järven Minne katosi Antti Järvi? Kertomus kadonneesta isoisoisästä ja luovutettuun Karjalaan jääneistä (Gummerus) on ensimmäinen kotimainen tietokirja, joka käsittelee talvisodan jälkeen luovutetulle alueelle vapaaehtoisesti jääneitä suomalaisia. Samalla se on romaanin lailla avautuva teos perhesalaisuudesta ja vaietusta historiasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme