Kustannusosakeyhtiö Otava

Helena Juntusen ja Petri Tammisen Joskus liikaa, aina liian vähän on lumoava ja omaperäinen muistelmateos oopperamaailman huipulta

Jaa

Häpeilemätön diiva, kotona viihtyvä kosmopoliitti, uraäiti, entinen juoppo. Maailman estradit valloittanut sopraano Helena Juntunen raottaa verhoa oopperatalojen takahuoneisiin.

Kun tiiviin lauseen mestari, häpeän tulkki Petri Tamminen sai sähköpostiviestin Helena Juntuselta, hän tunnisti tarinan ja usutti sen esiin. Kuinka tullaan oopperalaulajaksi? Vaatiiko kenties maailman erikoisin työ erikoiset huvit? Kuinka soi muistoissa isän huikkaama kutsu syömään?

Helena vastasi kutsuun ja alkoi kirjoittaa. Syntyi pysäyttävä, kiertelemätön ja lämpimän humoristinen kirja klassisen musiikin maailmasta sellaisena kuin me emme ole tottuneet sitä näkemään. Juntusen ja Tammisen yhteistyön tuloksena syntynyt elämäkerta yhden Suomen kansainvälisesti menestyneimmän sopraanon vaiheikkaasta elämästä soi haikeasti ja hellästi, mutta myös kovaa ja korkealta.

Helena Juntunen on yksi Suomen häikäisevimmistä kansainvälisen uran luoneista sopraanoista. Hän aloitti lauluopinnot 15-vuotiaana Oulun konservatoriossa Airi Tokolan opiskelijana ja on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, jossa häntä opetti Anita Välkki.

Petri Tamminen tunnetaan lyhytproosan ja lakonisen huumorin mestarina. Hänelle on myönnetty useita kirjallisuuspalkintoja ja hän ollut ehdolla sekä Runeberg- että Finlandia-palkinnon saajaksi. 

Joskus liikaa, aina liian vähän – Oopperalaulaja Helena Juntusen elämäntarinoita on arvosteluvapaa 5.10.2023. Kirja ilmestyy samaan aikaan myös e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukevat Helena Juntunen ja Petri Tamminen itse.

Teoksen julkistustilaisuus järjestetään Kansallisoopperan lämpiössä perjantaina 6.10. klo 18. Lämpimästi tervetuloa! Ilmoittautumiset: jenni.heiti@otava.fi

Tiedustelut ja haastattelupyynnöt: jenni.heiti@otava.fi
Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Helena Juntunen Petri Tamminen Joskus liikaa, aina liian vähän elämäkerta
Kirjan kansi: Piia Aho.
Lataa
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme