Kustannusosakeyhtiö Otava

Tähtipöllö-lukukilpailu kannustaa alakouluisia lukemaan rahapalkinnon vauhdittamana

Jaa

Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otava Oppimisen palvelut käynnistää alakoululaisille lukukilpailun, jossa koululuokat kilpaileva toisten luokkien kanssa luettujen sivujen määrästä. Eniten lukeneille luokille on luvassa rahapalkinto.

Lasten ja nuorten lukutaito ja lukemisen muutokset ovat viime vuosina olleet kestokeskustelunaiheita niin suomalaisissa koululuokissa, kodeissa kuin mediassakin. Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otava Oppimisen palvelut haluavat osaltaan konkreettisesti kannustaa koululaisia lukemaan enemmän, ja siksi käynnistämme yhdessä valtakunnallisen alakoululuokille suunnatun Tähtipöllö-lukukilpailun.

”Me emme saa lapsia lukemaan huolipuheella tai saarnaamalla lukutaidon hyödyistä. Ainoa keino lisätä lukuminuutteja on osoittaa, että lukeminen on älyttömän helppoa ja kivaa ajanvietettä – ja että jokainen lapsi ja nuori saa itse valita itselleen sopivaa luettavaa, vaihtoehtoja kyllä on”, Otavan Oppimisen palveluiden sisältöjohtaja Anna-Reetta Sipilä sanoo.

Tähtipöllö-kilpailussa luokat kilpailevat keskenään luettujen sivujen määrästä. Jokainen sivu lasketaan, oli kyse sitten sarjakuvasta, helppolukuisesta kuvakirjasta tai lastenromaanista. Kilpailussa on kaksi kategoriaa eri ikäryhmille: luokat 1–3 ja luokat 4–6.

Eniten sivuja lukeneille luokille on luvassa rahapalkinto, jonka voi käyttää luokan yhteisiin hankintoihin, kuten luokkaretkeen tai muuhun yhteiseen tekemiseen. Lisäksi osallistuneiden luokkien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Opettajat voivat ilmoittaa luokkansa mukaan lukukilpailuun osoitteessa tähtipöllö.fi. Sivustolta löytyvät myös kilpailuohjeet ja -säännöt sekä innostavia lukutehtäviä ja kirjavinkkejä eritasoisille lukijoille.

”Olemme todella innoissamme ja ylpeitä Tähtipöllö-hankkeesta! Toivottavasti sen myötä voimme innostaa entistä useamman alakoululaisen kirjojen ja lukemisen taianomaiseen universumiin. Lukemisesta on tutkitusti monenlaista hyötyä, mutta mikä tärkeintä, se avaa maailmoja, joissa seikkailu on hauskaa, jännittävää, oivaltavaa ja hyvää ajanvietettä”, Otavan lasten ja nuortenkirjallisuuden kustannusjohtaja Kaisu-Maria Toiskallio muistuttaa.

Tähtipöllö-lukukilpailu ottaa mallia Norjassa järjestetystä Norli Junior -lukukilpailusta. Norjassa kilpailuun on osallistunut 50 000 lasta lähes 3 000 luokasta, ja he ovat lukeneet yhdessä yli 100 miljoonaa sivua.

Kilpailu on käynnissä 25.9.2023–12.1.2024.

Tähtipöllö-hanke on saanut tukea Otavan Kirjasäätiöltä.

Lisätietoja: tahtipollo@otava.fi ja osoitteesta tähtipöllö.fi

Haastattelupyynnöt ja median kysymykset: kaisu-maria.toiskallio@otava.fi ja anna-reetta.sipila@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

TERVETULOA Otava-perheen hyvinvointipressiin ti 12.12. klo 13!1.12.2023 12:16:06 EET | Tiedote

Mitä on tunnerohkeus ja millaista voimaa isoäideissä piilee? Voiko lastenkutsut järjestää ilman sokeria ja mitä koirista haaveilevan on hyvä tietää ennen oman lemmikin hankintaa? Kevään hyvinvointikirjoissa huomataan tavallisen hyvä arki, laitetaan koti järjestykseen ilman suursiivoustuskaa ja vapaudutaan kahlitsevista rooliodotuksista sekä takaiskujen taakoista. Onneen ei ole oikotietä, mutta pienet askeleet oikeaan suuntaan tuovat sen lähemmäksi. Tule mukaan Zoom-pressiimme!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme