Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Veturitorin kunnostus alkaa Pasilassa

Jaa
Veturitorin pinnat ja istutusalueet uusitaan, ja alue jäsennellään selkeämmäksi ja viihtyisämmäksi. Veturitori sijaitsee Pasilassa Ratapihantien ja Junailijankujan välissä. Työt alkavat maanantaina 25. syyskuuta.
Rauhanasema Veturitorilla
Rauhanasema Veturitorilla

Rauhanaseman ympäristössä kasvavat puut ovat osittain huonokuntoisia, minkä vuoksi noin 15 puuta joudutaan poistamaan kunnostuksen yhteydessä. Elinvoimaisimmat puut säilytetään.

Urakassa istutetaan 18 uutta puuta. Viihtyisyyttä lisätään Rauhanaseman ympäristöön perustettavilla nurmialueilla, uusilla pensasistutuksilla ja muotoon leikatuilla pikkupuilla.

Torialueen länsipäässä olevat nykyiset tukimuurit ja istutusaltaat korvataan uusilla luonnonkivipäällysteisillä muureilla ja altailla. Istutusaltaiden kasvillisuus uusitaan kokonaisuudessaan.

Luvatonta pysäköintiä torialueella pyritään hillitsemään reunakivillä ja kivipollareilla.

Torin kuivatusta parannetaan ja valaistus uusitaan.

Tilapäisiä muutoksia kulkureitteihin

Jalankulun, pyöräliikenteen ja huoltoajon reitteihin aiheutuu tilapäisiä muutoksia. Kulku kiinteistöihin säilyy koko urakan ajan. Työllä ei ole vaikutuksia moottoriajoneuvoliikenteeseen tai joukkoliikenteeseen.

Työhön saattaa sisältyä louhintaa, mutta ei räjäytyksiä.

Katutyön arvioidaan valmistuvan toukokuussa 2024. Urakoitsija on VRJ Etelä-Suomi Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaja:
Annina Mattsson
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 76753
annina.mattsson@hel.fi


Katusuunnittelu:
Eino Kattilakoski
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki
eino.kattilakoski@hel.fi
puh. 09 310 32657


Urakoitsija:
Henri Koskelainen
VRJ Etelä-Suomi Oy
puh. 050 464 2086
henri.koskelainen@vrj.fi

Kuvat

Rauhanasema Veturitorilla
Rauhanasema Veturitorilla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Nya resultat från uppföljningen av försöket med Esplanaderna – försöket och utvecklingen av centrum delar åsikterna bland stadsborna1.12.2023 08:59:04 EET | Tiedote

På Esplanaderna inleddes i våras ett försök där mer utrymme än tidigare reserverades för fotgängare och cyklister, och området gjordes grönare och mer trivsamt. Försöket är tvåårigt och föremål för en omfattande uppföljning. Enligt de senaste resultaten av trafikräkningen har antalet fotgängare i området ökat, men effekterna av försöket är fortfarande svåra att bedöma. Lokala förändringar i biltrafikens mängd och smidighet noterades. Enligt en enkät som gjordes som en stickprovsundersökning är stadsbornas åsikter delade i fråga om såväl försöket som eventuella permanenta lösningar.

Esplanadien kokeilun seurannasta uusia tuloksia − kokeilu ja keskustan kehittäminen jakaa kaupunkilaisten mielipiteet1.12.2023 08:59:04 EET | Tiedote

Esplanadeilla aloitettiin viime keväänä kokeilu, jossa varattiin aiempaa enemmän tilaa kävelijöille ja pyöräilijöille, lisättiin alueelle vehreyttä sekä kohennettiin viihtyisyyttä. Kokeilu on kaksivuotinen ja siihen liittyy laaja vaikutusten seuranta. Nyt saatujen liikennelaskentatulosten mukaan jalankulkijamäärät alueella ovat kasvaneet, mutta kokeilun vaikutusta niihin on vielä vaikea arvioida. Autoliikenteen määrissä ja sujuvuudessa havaittiin paikallisia muutoksia. Otantatutkimuksella tehdyn kyselyn mukaan kaupunkilaisten mielipiteet jakautuvat sekä kokeilusta että mahdollisista pysyvistä ratkaisuista.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 30.11.202330.11.2023 18:41:08 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 30.11.2023. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 14.12.2023.

Tarvonsalmen kävelysilta pois käytöstä – alueella liikkujia pyydetään käyttämään kiertotietä28.11.2023 09:40:21 EET | Tiedote

Tarvonsalmen yli kulkeva kävelysilta on otettu pois käytöstä, koska sen rakenteet ovat vaurioituneet tehden sillasta käyttökelvottoman. Munkkiniemen länsiosassa Turunväylän vieressä 1990-luvun lopulta lähtien sijainneella sillalla liikkuminen on nyt vaarallista. Pääsy sillalle on estetty poistamalla lähimpänä mannerta olevat tulosillat sekä aitaamalla silta sen molemmista päistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme