Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Työttömyys laskenut vuodentakaisesta eniten Savonlinnan seutukunnassa

Jaa

Etelä-Savossa oli elokuun lopussa 5 188 työtöntä, mikä on noin sata enemmän kuin vuosi sitten. Heinäkuusta elokuuhun työttömien määrä laski runsaalla 500:lla.

Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa elokuun 2023 lopussa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa elokuun 2023 lopussa.

Etelä-Savossa oli elokuun lopussa työnvälityksessä vajaa 9 900 työnhakijaa, eli noin 400 henkilöä vuodentakaista vähemmän. Avoimilla työmarkkinoilla työssä olevia työnhakijoita oli noin 2 200. Heistä puolet teki osa-aikatyötä, näistä 70 % naisia.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa elokuun lopussa 547, mikä on saman verran kuin vuosi sitten. Kesäkuusta määrä laski 23:lla.

Yhdenjaksoisesti yli vuoden työttömänä olleiden määrä laski Etelä-Savossa heinäkuusta elokuuhun 10:llä ja vuodentakaisesta 100:lla. Koko maassa pitkäaikaistyöttömiä oli 1 500 vuodentakaista vähemmän ja 1 400 vähemmän kuin heinäkuun lopussa.

Työttömien aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa elokuun lopussa 2 847 henkilöä, eli 31 enemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli Etelä-Savossa 35 %.

Asiointi kuntakokeiluissa ja TE-toimistossa


Etelä-Savossa noin 1 200 työtöntä asioi Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilussa, reilu 1 000 Savonlinnan kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa ja reilu 2 000 TE-toimistossa. Työttömistä naisista 62 % asioi kuntakokeiluissa ja miehistä 60 %.

Alle 30-vuotiaista työttömistä 85 % ja 30–54-vuotiaista työttömistä 63 % asioi kuntakokeiluissa. Yli 55-vuotiaista työttömistä 45 % asioi kuntakokeiluissa.

Elokuun lopun lomautetuista 507 työnhakijasta 76 % asioi TE-toimistossa. Lomautettuja oli TE-toimistossa noin 200 henkilöä vuodentakaista enemmän ja sen seurauksena työttömiä on noin viisikymmentä enemmän kuin vuosi sitten, vaikka kokonaan työttömien määrä laski. Mikkelin seudun kuntakokeilussa työttömien määrä oli 59 henkilöä ja Savonlinnan kuntakokeilussa 22 henkilöä vuodentakaista suurempi.

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

puh. 0295 024 000
https://www.ely-keskus.fi/ely-etela-savo

ELY-keskuksen logo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Luukkuongelmia Voikosken voimalaitoksen padolla – vedenpinta noussut Juolasvedellä ja Sarkavedellä, Mäntyharjun ja Kouvolan alueilla30.11.2023 15:20:03 EET | Tiedote

Juolasvettä ja Sarkavettä säännöstelevän Voikosken voimalaitoksen padolla on havaittu vaurioita tulvaluukuissa. Tämän vuoksi Juolas-Sarkaveden vedenpinta on noussut suunnittelemattomasti. Maanantaina jälkeen nousua on ollut noin 20 senttimetriä ja vedenpinta on tällä hetkellä viisi senttiä säännöstelyn ylärajan yläpuolella.

Luomukorvausten maksu alkaa Etelä-Savossa – luomutilojen määrä vähentynyt22.11.2023 08:13:25 EET | Tiedote

Ruokavirasto avasi ELY-keskusten luomusitoumusten käsittelyn tukisovelluksessa 4. lokakuuta. Etelä-Savon ELY-keskuksessa korvauksia päästään maksamaan vielä tämän kuun aikana. Luomusitoumuksen hakijoita on Etelä-Savossa 170 tilaa, joten kaikki eivät välttämättä saa maksuja samaan aikaan, vaan odotukseen kannattaa varautua. – Ensimmäisessä vaiheessa luomukorvaus maksetaan sen mukaan, mitä päätukihaussa on ilmoitettu. Jos luomukorvauksen määrään vaikuttavia muutoksia on tehty päätukihaun päättymisen jälkeen, ne huomioidaan toisen erän maksatuksessa. Toinen erä on suunniteltu toukokuulle 2024, kertoo Anne Manninen Etelä-Savon ELY-keskuksen luomutiimistä. Hallinto pääsee tallentamaan sitoumukseen tulevia muutoksia joulukuussa, kun tukisovellus päivitetään. Kaikki sitoumukseen maksuun vaikuttavat muutokset, esimerkiksi päättymisvuosi ja lohkomuutokset, korjataan sitoumukseen päivityksen jälkeen. Etelä-Savon luomutilat monipuolisia Etelä-Savossa luomupinta-ala on noin 12 000 hehtaaria, joist

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme