Viestintätoimisto Manifesto Oy

Nimbnet, Kempower ja Virta lanseerasivat ensimmäisen julkisen pikalatausaseman Ruotsin GotlandRingillä

Jaa

Virran yhteistyö Kempowerin ja raskaan liikenteen latauspisteitä operoivan Nimbnetin kanssa teki lähes maailmanennätyksen pikalatauksen tehossa julkisella Kempower-pikalaturilla Top Gearin Speed Week -tapahtumassa GotlandRingillä.

Virta Global oli keskeisessä roolissa ensimmäisen julkisen pikalatausaseman avaamisessa maailman ekologisimmaksi nimetyllä kilparadalla Ruotsin GotlandRingillä, kun Top Gearin ensimmäistä vähähiilistä Speed Week -tapahtumaa vietettiin 31.8.–3.9.2023. 

Radan Nimbnet-latausasema on integroitu Virran älykkääseen latausalustaan, ja siinä on ensimmäiset Kempowerin nestejäähdytteiset lataussatelliitit, jotka mahdollistavat jopa 400 kW:n latausnopeuden. Latausteho räätälöidään ajoneuvon ominaisuuksien mukaan, joten lataus on turvallista ja tehokasta sekä kuorma- että henkilöautoille. Yhteistyö tekee pikalatauksesta helpommin saavutettavaa ja kätevää kaikille sähköauton kuljettajille.

"Me Nimbnetillä uskomme, että sähköautojen lataaminen on jokamiehenoikeus. Siksi pyrimme varmistamaan, että lataus on kaikkien saatavilla, riippumatta siitä, ajaako suurta puoliperävaunua vai pientä henkilöautoa. GotlandRingin ansiosta voimme tarjota latausta myös loppuun asti viritetyille kilpa-autoille, mikä vie teknologiaa eteenpäin. Olen iloinen siitä, että saamme olla mukana demonstroimassa sähköautojen suorituskykyä, jollaista ei ole edes nähty polttomoottoriajoneuvoissa. Automaattiohjauksen professorina tiedän, että tämänkaltaiset saavutukset herättävät ihmisissä mielenkiintoa ja edistävät sähköistymistä. Se puolestaan auttaa saavuttamaan Nimbnetin tavoitteen nopeuttaa sähköistymistä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. On suurenmoista tehdä tämä yhteistyössä Virran, Kempowerin ja GotlandRingin kanssa", sanoo Nimbnet AB:n projektipäällikkö Torbjörn Nordling.

Yhteistyö nostaa ympäristötietoisen liikenteen riman yhä korkeammalle

Vastuullisuuden ja sähköisen liikenteen edelläkävijänä GotlandRing oli ihanteellinen paikka Top Gearin ensimmäiselle vastuulliselle Speed Week -tapahtumalle, joka järjestettiin samaan aikaan GotlandRingin 20-vuotisjuhlan kanssa. Tapahtuman sähköautot ladattiin 100-prosenttisesti paikan päällä tuotetulla uusiutuvalla energialla ja polttomoottorit toimivat biopolttoaineella. Uraauurtava tapahtuma todistaa, että moottoriurheilu voi olla ympäristön kannalta vastuullista.  

"Yhdessä Virran ja Nimbnetin kanssa saimme tämän pohjoismaisen yhteisponnistuksen onnistuneesti toteutettua hyvin lyhyessä ajassa, juuri sopivasti Top Gearin Speed Week -tapahtumaan. Nyt kaikki GotlandRingin kilparadalla vierailevat sähköautoilijat voivat kokea DC-pikalatauksen parhaimmillaan. Kempowerin nestejäähdytteiset satelliitit mahdollistavat kompromissittoman latauskokemuksen. Suuren lataustehon lisäksi käyttökokemus on erittäin miellyttävä, alkaen kaapelin helposta käsittelystä aina intuitiiviseen käyttöliittymään, jossa käyttäjiä ohjataan koko latausprosessin ajan. He voivat seurata latausta QR-koodilla varustetulla mobiilinäkymällä", sanoo Kempowerin Pohjois-Euroopan myyntijohtaja Erik Kanerva.

Virta otti vetovastuun uuden latausaseman lanseeraamisesta ennätysajassa ja oli yhteydessä loppukäyttäjiin, tuotepäälliköihin, laitevalmistajiin ja tavarantoimittajiin. GotlandRingin latausasema on osa Virran laajaa roaming-verkostoa, joka käsittää 400 000 latauspistettä ja mahdollistaa 500 000 sähköautoilijalle lataamisen nykyisten maksuratkaisujen avulla. 

"Nopeimman julkisen laturin käynnistäminen Skandinavian suurimmalla kilparadalla on osoitus sähköistämisen kasvusta autourheiluharrastajien puolelta julkiselle puolelle. On ilo työskennellä EV-alan edelläkävijöiden kanssa ja palvella Top Gearin kaltaista tunnettua toimijaa, joka muuttaa perinteisen urheilulajin tulevaisuutta sähköisemmäksi. Tämä on vasta ensimmäinen askel, ja odotamme innolla, että pääsemme jatkamaan yhdessä kohti vihreämpää tulevaisuutta", sanoo Virta Scandinavian maajohtaja Martin Lundgren.

Kuvat median käyttöön ovat tiedotteen liitteinä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Esa-Pekka Nykänen

Viestintä- ja brändijohtaja

Virta Global

+358 (0)40 595 3135

esa-pekka.nykanen@virta.global

Avainsanat

Kuvat

Tietoja VIRRASTA 

Virta on johtava älykkäiden sähköautojen latausalusta Euroopassa. Se sijoittui Financial Timesin 1 000 Euroopan nopeimmin kasvavan yrityksen listalle neljättä kertaa peräkkäin vuonna 2023.

Virran digitaalista sähköajoneuvojen latausalustaa käyttää yli 1000 yksityistä ja julkista yritystä ja organisaatiota muun muassa vähittäiskaupassa, hotelli-, kiinteistö-, pysäköinti-, bensiini-, auto- ja energiateollisuudessa. Nämä asiakkaat käyttävät yli 90 000 laturia 35 maassa muodostaen Powered by Virta -verkoston. Roaming mukaan lukien sähköajoneuvojen kuljettajat voivat käyttää yli 400 000 latauspistettä yli 65 maassa.

Virta rakentaa kestävämpää tulevaisuutta helpottamalla sähköautojen lataamista.

www.virta.global

Tietoja NIMBNETISTÄ

Nimbnet on ruotsalainen raskaaseen liikenteeseen erikoistunut latauspisteoperaattori. Jokainen asema tarjoaa pikalatauksen kaikille ajoneuvoille, ja jokainen paikka on suunniteltu pyörätuolilla kulkukelpoiseksi. Nimbnet noudattaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa ja tekee yhteistyötä kumppaneidensa kanssa, jotta sähköistetty liikenne olisi mukavin, taloudellisin ja kestävin vaihtoehto henkilöille, tavaroille ja yhteiskunnalle. Tavoitteena on nopeuttaa sähköistämistä, jotta pysytään IPCC:n 1,5 asteen tavoitteessa ilmastokatastrofin torjumiseksi.

https://nimbnet.com/    

Tietoja KEMPOWERISTA

Kempower suunnittelee ja valmistaa luotettavia ja käyttäjäystävällisiä DC-pikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille. Visiomme on luoda maailman halutuimmat sähköautojen latausratkaisut kaikille, kaikkialla. Tuotekehityksemme ja tuotantomme sijaitsevat Suomessa, ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti. Keskitymme kaikkiin sähköisen liikkuvuuden osa-alueisiin sähköautoista, kuorma-autoista ja busseista työkoneisiin ja merenkulkuun. Modulaarinen ja skaalautuva latausjärjestelmämme ja maailmanluokan ohjelmistomme on suunniteltu EV-kuljettajilta EV-kuljettajille, mikä mahdollistaa parhaan käyttökokemuksen asiakkaillemme ympäri maailmaa. Kempower on listattu Nasdaq First North Growth Market Finlandissa.  

www.kempower.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Izmir nimettiin Lonely Planetin kymmenen parhaan kaupungin listalle vuonna 202415.11.2023 09:27:45 EET | Tiedote

Yksi Turkin Egeanmeren kauneimmista kaupungeista, Izmir, on nimetty Lonely Planetin kuuluisan matkaoppaan vuoden 2024 parhaiden kaupunkien joukkoon. Best in Travel 2024 -lista on oppaan 19. painos matkakohteiden suosituksista. Matkailuasiantuntijoiden kokoama luettelo on jaettu viiteen kategoriaan: maa, alue, kaupunki, kestävä kehitys ja arvo. Izmir sai tunnustusta sen muinaisista kaupungeista, upeista rannoista ja maisemista sekä sen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista.

Golfaajien suosikkikohde Turkki täyttää kaiken tasoisten pelaajien odotukset1.11.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Turkki on yksi niistä harvoista kohteista, joista löytyy jokaiselle jotakin – upea luonto, kauniit rannat, rikas historia ja monipuolinen valikoima paikallisia ruokia ja aktiviteetteja. Miellyttävän ilmaston lisäksi Turkki on maailmanlaajuisesti tunnettujen golfkenttäarkkitehtien suunnittelemien viheriöiden ansiosta yksi maailman suosituimmista golfmatkojen kohteista. Erityisesti Antalyan Belekissä on paljon arvostettuja hotelleja ja lomakohteita, jotka ovat tehneet Antalyasta golfin suosikkikohteen.

Kiehtova suurkaupunki, jossa itä ja länsi kohtaavat – viisi syytä vierailla Istanbulissa5.10.2023 09:48:09 EEST | Tiedote

Istanbulissa historia ja nykyaika yhdistyy saumattomalla tavalla. Se tunnetaan yhtenä maailman muinaisista kaupungeista sekä Bysantin ja Ottomaanien valtakunnan entisenä pääkaupunkina. Täällä Aasian ja Euroopan leikkauspisteessä menneisyys ja nykyaika yhdistyy eloisaksi, nykyaikaiseksi metropoliksi. Istanbulissa matkailijat pääsevät kiertelemään historiallisissa basaareissa, tutustumaan ylellisiin hotelleihin ja ostoskeskuksiin sekä sukeltamaan herkulliseen ruokakulttuuriin sekä vilkkaan yöelämän saloihin. Tässä viisi syytä, miksi Istanbulissa vierailu kannattaa.

Luovia valaistusratkaisuja kotiin LEDVANCEn uudella kiskojärjestelmällä5.10.2023 07:30:00 EEST | Tiedote

Kodin eri tiloissa riittävä yleisvalo on hyvän valaistuksen perusta, minkä lisäksi kohdennetulla valolla voi luoda kontrastia ja tunnelmaa. LEDVANCE on tuonut markkinoille uuden Tracklight-kiskojärjestelmän, jossa on valittavana useita kiinnitysvaihtoehtoja ja monenlaisia valaisinpäitä. Nyt jokainen voi suunnitella omaan tyyliinsä ja tarpeeseensa sopivan kiskovalaisinkokonaisuuden.

ECOVACSin neliskanttinen DEEBOT X2 OMNI -puhdistusrobotti siivoaa hankalimmatkin kulmaukset3.10.2023 08:30:46 EEST | Tiedote

Kodin robotiikan asiantuntija ECOVACS on julkaissut uuden DEEBOT X2 OMNI -puhdistusrobotin, joka sekä imuroi että pesee lattiat. ECOVACSin lippulaivamallin neliskanttinen muotoilu auttaa ulottumaan paremmin myös huoneen kulmiin ja reuna-alueisiin, joihin perinteisellä robottipuhdistimella on hankalaa yltää. ECOVACSin DEEBOT X-sarjan moppaavissa robotti-imureissa on uudistetun muotoilun lisäksi päivitettyjä navigaatio-ominaisuuksia sekä parempi suorituskyky.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme