Tuomioistuinvirasto

Tuomioistuimissa halutaan parantaa alan veto- ja pitovoimaa

Jaa

Lokakuussa 2023 tuomioistuimissa alkavat valtakunnalliset toimet, joiden tavoitteena on vastata koko hallinnonalan rekrytointihaasteisiin. Oikeusministeriön alaiset virastot toimivat yhteistyössä näiden haasteiden selättämiseksi Pidetty! -nimisessä kaksivuotisessa hankkeessa.

Työntekijät tuomioistuimessa.
Työntekijät tuomioistuimessa. Tuomioistuinvirasto

Yhteisten toimenpiteiden lisäksi tuomioistuimissa toteutetaan omia projekteja, joiden ensimmäisiksi aiheiksi on nostettu rekrytoinnin sujuvoittaminen sekä oppilaitosyhteistyö. Muita tuomioistuimista esille nostettuja teemoja ovat perehdytyksen parantaminen sekä työtyytyväisyyden lisääminen.

Suuriin rakenteellisiin muutoksiin ei pyritä, vaan hankkeessa keskitytään tekemiseen ja lukuisiin pieniin tekoihin sekä luoviin ja rohkeisiin ratkaisuihin. Näillä toimenpiteillä edistetään pitkän aikavälin tavoitteita, joita ovat työnantajakuvan ja työn mielekkyyden vahvistaminen, työntekijöiden vaihtuvuuden parempi hallinta ja perehdytyksen kehittäminen. Ensimmäisenä tuomioistuimissa toteutetaan rekrytointia koskeva Lean-projekti.

Pidetty! -hankkeen lähtökohtana on vuonna 2022 toteutettu oikeudenhoidon selonteko, jonka yhteydessä selvitettiin myös rekrytointihaasteita. Erilaisia haasteita tunnistettiin runsaasti koko hallinnonalalla. Haasteet liittyvät muun muassa henkilöstön saatavuuteen ja epätoivottuun vaihtuvuuteen.

Pidetty! -hankkeen hankepäällikkönä toimii Taru Ritari oikeusministeriössä ja Tuomioistuinvirastossa hanketta koordinoi Tommi Paasikivi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Työntekijät tuomioistuimessa.
Työntekijät tuomioistuimessa.
Lataa

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la. Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye