Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa elokuussa 10 576 työtöntä työnhakijaa

Jaa

Työttömien työnhakijoiden määrä ilman lomautettuja oli elokuun lopussa 9830, eli 238 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain.

Pohjois-Savossa oli elokuun lopussa 10 576 työtöntä työnhakijaa, mikä on 619 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten (6,2 %). Näistä lomautettuja oli 746, mikä on 104,4 % enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan (365).

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli elokuussa 9,4 %, mikä on 0,5 prosenttiyksikköä viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuussa 9,4 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli elokuun lopussa 1 219, mikä on 25 työtöntä työnhakijaa vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä, eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Pohjois-Savossa elokuun lopussa 3 933 henkilöä, mikä on 7,9 % viime vuotta vähemmän.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi elokuussa kaikilla Pohjois-Savon seuduilla.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistoon elokuun aikana 3 009, mikä on 1 314 työpaikkaa vähemmän kuin vuosi sitten (-30,4 %).

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 30.11.202330.11.2023 13:30:49 EET | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,22. Nyt taso on enää 14 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Vedenpinta on laskenut marraskuun alusta 12 cm, mutta tuo on käytännössä tapahtunut kuukauden jälkipuoliskolla. Konnuksen tulvakanava on ollut auki elokuun alusta ja Naapuskosken säännöstelypato 16.10. alkaen. Nyt ennuste on, että vedenpinta saavuttaa tavoitetason joulukuun puoliväliin mennessä ja lisäjuoksutukset lopetetaan silloin. Iisalmen reitillä Kiuruvesi, Porovesi ja Onkivesi säilyivät juoksutuksia lisäämällä luparajoissa. Nyt pakkasten jatkuessa juoksutuksia on päästy pienentämään. Talviajan säännöstely on tarkoitus hoitaa maaliskuulle asti ilman suuria pinnankorkeuden muutoksia. Nilsiän reitin alaosassa Syvärin ja Vuotjärven vedenpinnat ovat lähellä ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvoja. Juojärvi on 10 cm keskimääräisen yläpuolella. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 62 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen vuoden tilastoihi

Työvoimabarometri syksyllä 2023: Pohjois-Savossa osaavasta työvoimasta pulaa erityisesti sosiaali- ja terveysalalla29.11.2023 10:09:13 EET | Tiedote

Tuoreen työvoimabarometrin mukaan Pohjois-Savossa on pulaa erityisesti sote-alan osaajista. Lähihoitajista on suuri työvoimapula, vaikka samaan aikaan lähihoitajia on työttöminä työnhakijoina. Ensi vuonna teknologiateollisuuden ammattien kysyntä kasvaa edellyttäen, että yritysten tilauskannat, liikevaihto ja vienti lähtevät kasvuun. Arvion mukaan pulaa tulee olemaan myös puhtaanapitotyöntekijöistä, majoitus-, ravitsemis- ja matkailupalvelut toimialan työntekijöistä sekä varhaiskasvatuksen työntekijöistä. Tiedot käyvät ilmi 29.11.2023 ensimmäistä kertaa julkaistusta Pohjois-Savon työvoimabarometrista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme