Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Lapin aluehallintoviraston eläinlääkärit tarkastivat hevoskuljetusautoja Tornion raveissa

Jaa

Lapin aluehallintoviraston läänineläinlääkärit ja Meri-Lapin valvontaeläinlääkäri tarkastivat yhdessä Lapin poliisin kanssa hevoskuljetusajoneuvoja Tornion Laivakankaan raveissa sunnuntaina 24.9.2023.

Eläinlääkäri tarkastaa hevoskuljetusvaunua.

Valvonnan aikana eläinlääkärit ja poliisi tarkastivat yhteensä 51 ajoneuvoa. Tarkistetuissa kulkuneuvoissa oli 75 hevosta eli 80 % Laivakankaan raveihin osallistuneista hevosista.

”Kuljetusajoneuvot olivat pääosin hyväkuntoisia, mutta havaitsimme muutamia puutteitakin”, totesi Lapin aluehallintoviraston läänineläinlääkäri Ulla Rikula.

Tarkastuksessa havaittuja puutteita:

  • Yhdestä ajoneuvosta merkintä eläinkuljetuksesta puuttui kokonaan ja kuudella muulla merkintä oli haalistunut tai muutoin vaikeasti havaittava.
  • Viidessä ajoneuvossa hevoskuljetustilassa oli irrallaan olevaa tavaraa.
  • Neljästä ajoneuvosta ei löytynyt pelastusvälineitä (eli puukkoa ja köyttä). Y
  • hdessä tarkastetussa ajoneuvossa lastausrampin kumimatto oli niin kulunut, ettei se enää estä hevosen liukastumista lastattaessa.
  • Yhdessä kuljetuksessa hevosten passit olivat eri kyydissä kuin hevoset.

Lapin aluehallintovirasto valvoi hevoskuljetuksia edellisen kerran Mäntyvaaran raveissa Rovaniemellä joulukuussa 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det behövs överenskommelse om regionalt och lokalt samarbete för beredskap vid nödsituationer med strålrisk29.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och inre Finland publicerade nyligen en rapport om beredskapsövningen LSS23 som ordnades 2023, vars fokus låg på beredskap i en eventuell nödsituation med strålrisk. Enligt rapporten behövs det en verksamhetsmodell och närmare riktlinjer för hur lägesbilden över strålningsläget skapas och förmedlas på regional och lokal nivå. Som utvecklingsobjekt lyftes fram att också lokalförvaltningens roller och ansvar ska beaktas i anvisningarna.

Säteilyvaaratilanteisiin varautumiseen kaivataan alueellisesta ja paikallisesta yhteistoiminnasta sopimista29.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto julkaisi tuoreeltaan raportin vuonna 2023 järjestetystä LSS23-valmiusharjoituksesta, jonka keskiössä oli mahdolliseen säteilyvaaratilanteeseen varautuminen. Raportin mukaan säteilytilannekuvan muodostamiseen ja jakamiseen alue- ja paikallistasolla kaivataan toimintamallia ja tarkempia suuntaviivoja. Kehittämiskohteena nousi esiin myös paikallishallinnon roolien ja vastuiden huomioiminen ohjeistuksissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye