Pellervon taloustutkimus PTT

Pikakommentti: Työllisyys sinnittelee edelleen hyvällä tasolla - tyyntä myrskyn edellä?

Jaa

Työllisyys pinnistelee Suomessa yhä hyvällä tasolla talouden heikosta suhdanteesta huolimatta, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT:n vanhempi ekonomisti Henna Busk tänä aamuna julkaistuja elokuun työllisyystilastoja.

”Taloudessa ei mene hyvin, ja jossain kohtaa se alkaa näkyä työllisyydessä. Mutta odotin, että selkeämpi käänne alaspäin olisi jo tullut. Työllisyys ei nyt heikkene niin kuin se tällaisessa suhdanteessa tavallisesti tekee. Hyvää on myös se, että työikäisten määrä Suomessa on edelleen noussut”, Busk sanoo.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä 15–74-vuotiaita oli vuoden 2023 elokuussa 45 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömiä oli elokuussa 5 000 enemmän kuin vuosi sitten. 15–64-vuotiaiden työllisyysasteen trendiluku oli elokuussa 74,1 %. Työttömyysasteen trendiluku oli 7,2 %.

Tyynestä myrskyn edellä kertoo kuitenkin se, että miesten ja naisten tilanne eriytyy. Miesten työllisyys on lähtenyt laskuun, naisten sen sijaan paranee edelleen.

”Miesvaltaiset alat reagoivat suhdanteen heikkenemiseen yleensäkin voimakkaammin. Voisiko sitten naisten työllisyyttä selittää sote-alan voimakas työvoimatarve?” pohtii Busk.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pellervon taloustutkimus PTT on soveltavaa taloustutkimusta ja talousennusteita tekevä riippumaton tutkimuslaitos. Perinteisiä vahvoja tutkimusalueitamme ovat kansantalous, maa- ja elintarviketalous, metsä- ja ympäristötalous sekä asuntomarkkinat. Erityisosaamistamme on talouden ilmiöiden alueellinen tarkastelu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pellervon taloustutkimus PTT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme