Jyväskylän yliopisto

Viisi vinkkiä Tutkijoiden yöhön – käy ainakin näissä!

Jaa

Perjantaina 29.9. pamahtaa, loiskahtaa ja kuohuu kun Tutkijoiden yö pääsee vauhtiin Jyväskylän yliopistossa! Luvassa on paljon mielenkiintoista tiedetekemistä kaikenikäisille. Laajasta ohjelmatarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin, mutta alkuun pääsee helposti ainakin näiden vinkkien avulla.

Liikunnan riemua Tutkijoiden yössä.
Liikunnan riemua Tutkijoiden yössä.

Viisi viime hetken vinkkiä Tutkijoiden yöhön – käy ainakin näissä!

1. Lähde liikkeelle! Liikunta-rakennuksesta löytyy temppuilua ja soveltavaa liikuntaa sekä painavaa asiaa terveydestä, hyvinvoinnista ja ikääntymisestä. Klo 17–21.

2. Tule aistimaan musiikin ihmeellistä maailmaa Musica-rakennukseen. Tanssi Silent Discossa tai arvioi musiikin herättämiä tunteita ja osallistu samalla tutkimukseen! Tarjolla myös keskiaikaisen musiikin konsertti. Klo 15–19.

3. Mikä on raakku? Mitä ovat karhukaiset? Mihin linnut pystyvät? Mitä tapahtuu ötökkälabrassa? Ambiotica-rakennuksesta löytyy runsaasti ihmeteltävää biologiasta kiinnostuneille. Klo 17–21.

4. Kiinnostavatko retropelit? Oletko aina halunnut kokeilla VR-laseja? Jos robotit ja tekoäly ovat sinun juttusi, suuntaa Agoran aulaan klo 16–20.

5. Tule Nanotiedekeskukseen selvittämään, mistä nanotieteissä on oikein kysymys! Tutustu laboratorioihin, näe niissä toteutettavia jännittäviä demoja sekä kuule mielenkiintoisia luentoja. Osallistu virusjahtiin ja opi, kuinka värit muodostuvat! Klo 17–22.

… ja paljon muuta, mm. aiempien vuosien suosikit kemian värikkäät kokeet ja hiukkaskiihdytinkierros!

Tutkijoiden yö järjestetään pe 29.9. Jyväskylän yliopiston kampuksella, ja tekemistä riittää aamusta iltaan. Perjantai-iltana Jyväskylän liikenteen vihreät Linkki-bussit liikennöivät ilmaiseksi klo 18–24, joten kampusalueelle saapuminen on vaivatonta.

Tutustu Tutkijoiden yön koko ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla. https://www.jyu.fi/tutkijoiden-yo

Tervetuloa Tutkijoiden yöhön – tieteen ja tieteentekijöiden juhlaan! Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula

liisa.harjula@jyu.fi / 040 805 4403

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Koneoppiminen auttaa ennustamaan ylipainoa ja kestävyyskuntoa - apua ennaltaehkäisevien hoitojen kehittämisessä22.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa tehdyssä väitöstutkimuksessa selvitettiin tekoälyn ja koneoppimisen mahdollisuuksia kestävyyskunnon ja ylipainon ennustamisessa sekä henkilökohtaisen terveysindeksin kehittämisessä. Kokonaisuutena koneoppiminen mahdollistaa yksilölle parempien hoitomuotojen valitsemisen sekä hoitojen kehittämisen ennaltaehkäisevämpään suuntaan.

Emeritusprofessori Pekka Neittaanmäki sanoo, ettei Suomi hyödynnä tarpeeksi tohtorien osaamista21.2.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopiston emeritusprofessori Pekka Neittaanmäki sanoo, että päästäkseen opetus- ja kulttuuriministeriön tohtorikoulutukselle asettamiin työllistymistavoitteisiin, Suomessa pitää vaatia korkeatasoisiin julkisiin virkoihin tohtorinkoulutusta ja että julkisella rahoituksella tehtävään tutkimukseen pitää palkata tutkijankoulutuksen saaneita henkilöitä. OKM uutisoi äskettäin tohtorikoulutuksen pilotista, jonka tavoitteena on kouluttaa aiempaa enemmän huippuosaajia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye