S-Pankki Oyj

S-Banken höjer sin primeränta 12.10.2023

Dela

S-Banken höjer S-Primeräntan med 0,2 procentenheter till 2,5 procent. Den nya räntan börjar gälla 12.10.2023. Beslutet beror på stigningen i marknadsräntorna.

S-Prime är S-Bankens egen referensränta som används som referensränta för insättningar och begränsade typer av lån. Efter ränteförändringen är depositionsräntan som betalas på S-Kontot 0,5 procent.

”Kundernas kontoinsättningar utgör grunden för bankens utlåning. Därför anser vi att det är rättvist att kontoräntan också motsvarar uppgången i den allmänna räntenivån. Prissättningen av vårt brukskonto, dvs. S-Kontot, bygger därför på referensräntan S-Prime, som påverkas av utvecklingen för marknadsräntorna och av förväntningarna på marknadsräntorna. När räntenivån normaliserades var vi bland de första som också betalade ränta på de nämnda kontona som är viktiga i vardagen. Nu när räntenivån har stigit igen är det motiverat att S-Prime också stiger”, säger Riikka Laine-Tolonen, vd för S-Banken.

Räntan på S-Kontot beräknas på dagssaldot separat varje dag. På så sätt får kunderna bättre ränteavkastning på sina pengar än på ett konto där räntan beräknas på det lägsta saldot en gång i månaden. Räntan på S-Kontot betalas in på kontot en gång om året i december.

Ändringen föranleder inga åtgärder av S-Bankens kunder. Förra gången S-Primeräntan ändrades var 15.6.2023.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

S-Banken

S-Banken är en finländsk bank och en del av S-gruppen. Vi är till för att alla ska ha möjlighet till en lite mer välbärgad morgondag. Vi har över tre miljoner kunder och vi känner till kundernas vardag. Vi erbjuder smidighet och nytta, bland annat med hjälp av våra lättanvända digitala tjänster. Som en bank med komplett service stöder vi våra kunder i livets små och stora vändpunkter. s-banken.fi

Följ S-Pankki Oyj

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från S-Pankki Oyj

S-Pankin uusi rahasto sijoittaa vähähiilisempään tulevaisuuteen8.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

S-Pankki Ilmastotavoite Maailma Osake -rahasto sijoittaa maailmanlaajuisesti painottaen yhtiöitä, jotka tuottavat ratkaisuja yhteiskuntien siirtymässä kohti vähähiilisempää tulevaisuutta. Rahasto sijoittaa myös yhtiöihin, joilla nähdään olevan keskimääräistä paremmat valmiudet vastata yhteiskuntien vähähiilisyystavoitteiden asettamiin haasteisiin sekä hyödyntää niiden mukanaan tuomat mahdollisuudet. Rahastoa hallinnoi S-Pankki-konserniin kuuluva S-Pankki Rahastoyhtiö Oy.

S-Pankki tarjoaa uudet asuntolainat ilman toimitusmaksua maaliskuun loppuun asti19.10.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

S-Pankki tarjoaa uudet asuntolainat ilman toimitusmaksua 19. lokakuuta alkaen maaliskuun 2024 loppuun asti. Muutos koskettaa niitä, jotka ottavat uuden asuntolainan omaan käyttöön hankittavan asunnon rahoittamiseen, asunnonvaihtajista ensiasunnon ostajiin. Tämä kattaa myös aiemmin tarjotut ja toistaiseksi toteutumattomat uudet asuntolainat. Vapaa-ajan asuntojen, korjaus- ja sijoitusasuntolainojen osalta kaikki jatkuu tutulla tavalla. Toimitusmaksujen poisto toteutetaan S-Pankissa asuntomarkkinoiden vauhdittamiseksi ja asiakkaiden rahakkaamman huomisen mahdollistamiseksi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye