Pellervon taloustutkimus PTT

Pikakommentti asuntojen hinnoista: Helsinki kääntyi nousuun – isossa kuvassa ei dramaattista muutosta

Jaa

Kiinnostavin havainto tuoreista asuntojen hintatilastoista on Helsingin käänne nousuun kuukausitasolla, arvioi PTT:n asuntomarkkinoihin erikoistunut ekonomisti Veera Holappa.

Tilastokeskuksen torstaina julkaisemien ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat elokuussa koko maassa 6,2 % edellisestä vuodesta, mutta kääntyivät 0,9 % nousuun heinäkuusta. Heinäkuuhun verrattuna hinnat kääntyivät nousuun Helsingissä 3,6 %, mutta muissa suurissa kaupungeissa hintojen lasku jatkui.

”Isossa kuvassa ei ole dramaattista muutosta, mutta on positiivinen yllätys, että Helsingissä pitkän laskun jälkeen asuntojen hinnat kääntyivät selvään nousuun heinäkuuhun nähden. Tämä veti myös koko maan luvut plussalle verrattuna edelliseen kuukauteen. Vuoden takaiseen verrattuna miinukset ovat yhä suuria, mutta tilanne on varsin vakaa”, sanoo Holappa.

Yhteyshenkilöt

Ekonomisti Veera Holappa
veera.holappa@ptt.fi
040 631 7217

Tietoja julkaisijasta

Pellervon taloustutkimus PTT on soveltavaa taloustutkimusta ja talousennusteita tekevä riippumaton tutkimuslaitos. Perinteisiä vahvoja tutkimusalueitamme ovat kansantalous, maa- ja elintarviketalous, metsä- ja ympäristötalous sekä asuntomarkkinat. Erityisosaamistamme on talouden ilmiöiden alueellinen tarkastelu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pellervon taloustutkimus PTT

Kutsu seminaariin 12.3.: Tuuppausten rajat ja mahdollisuudet – miten pehmeitä ohjauskeinoja voi käyttää ilmastopäästöjen vähentämiseksi19.2.2024 09:33:21 EET | Kutsu

Tuuppauksiksi kutsutut ohjauskeinot ovat olleet viime vuosina paljon puhuttu mahdollisuus tukea ilmastopäästöjen vähentämistä ja ilmastotavoitteiden saavuttamista. Tutkimushankkeemme CLIMATE NUDGE (Ilmastotuuppaus) on vuodesta 2020 tutkinut tuuppausten toimivuutta ja vaikutuksia työ- ja koulumatkaliikenteessä sekä metsänomistuksessa. Kehitämme myös työkaluja siihen, miten muotoillaan hyvä tuuppaus. Mitä olemme tähän mennessä saaneet selville? Tervetuloa kevään sidosryhmätilaisuuteemme kuulemaan tuoreinta tutkimustietoa ja havaintoja tuuppausten käytännön toteutuksesta, vaikuttavuudesta ja eettisistä kysymyksistä:

PTT-ennuste: Asuntomarkkinat kääntyvät vihdoin montusta nousuun15.2.2024 09:57:35 EET | Tiedote

Asuntomarkkinat vilkastuvat ja asuntojen hinnat kääntyvät vihdoin nousuun vuoden 2024 aikana, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousevat koko maassa tänä vuonna 0,5 prosenttia, mutta alueellinen vaihtelu on suurta. Vuokrien kasvu kiihtyy, erityisesti ARA-asunnoissa. Lisääntyvä maahanmuutto kasvattaa varsinkin suurten kaupunkien vuokra-asuntokysyntää. Asuntopolitiikassa olisi ryhdyttävä hillitsemään segregaatiota yhä kunnianhimoisemmin, esimerkiksi edistämällä asuinalueiden monimuotoista asuntotarjontaa ja takaamalla laadukas opetus kaikilla alueilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye