Robert Bosch Oy

Mikroelektroniikan kasvumahdollisuudet Suomessa: Pikkuruiset sirut, jättimäiset vaikutukset

Jaa

Business Finlandin Sustainable Manufacturing Finland -ohjelma ja Teknologiateollisuus ovat aloittaneet keskustelun suomalaisten toimijoiden roolista eurooppalaisessa arvoketjussa. Keskustelu sai jatkoa 13.9. Helsingissä järjestetyssä seminaarissa, jossa puhui myös Bosch Sensortecin CTO Stefan Rübenacke. Hän loi katsauksen mikroelektroniikan tulevaisuuden näkymiin Euroopassa.

Stefan Rübenacke
Bosch Sensortecin CTO Stefan Rübenacke

"Euroopan olisi syytä hyödyntää vahvuuksiaan antureiden, tehopuolijohteiden ja kehittyneen litografian aloilla. Sitä voidaan parhaiten edistää tekemällä Euroopan laajuista yhteistyötä yksityisen ja julkisen sektorin kesken esimerkiksi tutkimus- ja kehitystoiminnan ja koulutuksen saralla. Tarvitaan pitkän aikavälin toimia, investointeja ja koordinointia", Bosch Sensortecin CTO Rübenacke sanoo.

Stefan Rübenacke on vaikuttunut siitä yhtenäisyydestä ja innostuksesta, jota sekä yksityisen että julkisen sektorin edustajat ilmaisivat Helsingin seminaarissa:

”Tapa, jolla eri kaupungit ja toimijat, mukaan lukien yliopistot, olivat linjassa keskenään, oli jotakin, mistä voisimme ottaa oppia Saksassa."

Suomalaisella elektroniikkateollisuudella on mahdollisuus tarttua puolijohdealan tuomiin mahdollisuuksiin ja kasvattaa samalla kilpailukykyään globaalilla näyttämöllä. Mikroelektroniikka on yksi avain matkalla kohti kestävää kasvua.

Teknologia-alalla on tarve löytää uusia tapoja valmistaa mikropiirejä ja puolijohteita, samalla pitää lisätä tutkimusta ja yhteistyötä alan innovaatioiden edistämiseksi.

Bosch Sensortec kasvattaa tiimiään Suomessa ja etsii jatkuvasti uusia työntekijöitä. Mukaan mahtuu pitkän linjan ammattilaisia, vastavalmistuneita ja opiskelijoita. Bosch Sensortec tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia ja uranäkymiä integroitujen piirien ja sulautettujen ohjelmistojen osaajille Espoossa ja Oulussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Bosch on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2022 lopussa noin 420 000 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 88,2 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, teollisuus 4.0:lle ja verkottuneeseen liikkumiseen. Boschilla on visio liikkumisesta, joka on kestävää, turvallista ja jännittävää. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta.

Boschin strategisena tavoitteena on helpottaa elämää tuotteilla ja ratkaisuilla, jotka sisältävät tekoälyä (AI) tai jotka on kehitetty tai valmistettu sen avulla. Bosch parantaa elämänlaatua kaikkialla maailmassa innovatiivisilla ja innostusta herättävillä tuotteillaan ja palveluillaan – yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life.”

Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 440 tytäryhtiötä ja paikallista yhtiötä yli 60 maassa. Jos mukaan luetaan myös myynti- ja palveluyhteistyökumppanit, on Bosch tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiverkostonsa kautta läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Bosch-konserni on ollut hiilineutraali vuoden 2020 ensimmäisestä neljänneksestä lähtien. Yhtiön kasvun perusta on sen innovaatiovoima. Tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee noin 85 500 henkilöä 136 toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Heistä noin 44 000 on ohjelmistokehittäjiä.

Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung omistaa 94 prosenttia Robert Bosch GmbH:n osakkeista. Loput osakkeista omistaa Boschin perhe yrityksensä kautta sekä Robert Bosch GmbH. Suurinta äänivaltaa yhtiössä käyttää Robert Bosch Industrietreuhand KG, joka huolehtii myös omistajuuteen liittyvistä toiminnoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Robert Bosch Oy

Turvallisempien teiden puolesta: Bosch ja Microsoft yhteistyöhön generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseksi29.2.2024 07:49:59 EET | Tiedote

Skenaario, jota yksikään kuljettaja ei halua nähdä: pallo vierii tielle. On todennäköistä, että pallon perässä tielle juoksee lapsi. Ihmiskuljettajat osaavat arvioida tilanteen vaarallisuuden jo tielle vierivästä pallosta, mutta myös automaatiojärjestelmien on opittava arvioimista. Nyt Bosch haluaa lisätä generatiivisen tekoälyn käyttöä, jotta automaattinen ajaminen kehittyy entisestään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye