Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston mielenosoitustilanteesta lisätietoa kello 13 yliopiston päärakennuksessa

Jaa

Helsingin yliopiston toimitilajohtaja Marita Rovamo ja vararehtori Kai Nordlund puhuvat opiskelijoille yliopiston päärakennuksen vestibyylissä kello 13, minkä jälkeen he ovat median käytettävissä.

Helsingin yliopiston toimitilajohtaja Marita Rovamo ja vararehtori Kai Nordlund puhuvat yliopiston päärakennuksessa mieltään osoittaville opiskelijoille päärakennuksen vestibyylissä kello 13. Tämän jälkeen he ovat median käytettävissä.

Valtaajien kanssa on neuvoteltu päivittäin tilojen käytöstä ja turvallisuudesta. Valtaajia on pyydetty siivoamaan aula ja narikka-alue niin, että tilat ovat esteettömästi ja turvallisesti käytettävissä. Tämä siksi, että yliopiston juhlasali on varattu Maanpuolustuskurssiyhdistyksen järjestämälle satojen ihmisten tilaisuudelle torstaina 28.9. Tiloilla on henkilömäärärajoite, jota ei saa ylittää. Tämä on turvallisuuskysymys, koska poistumisteiden pitää olla avoimet.

Tilaisuuden järjestäjä tai Tasavallan presidentin kanslia ei ole esittänyt vaatimuksia mielenosoituksen siirtämiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme